Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jedrenje

Tonči Stipanović ima loš dan na Bahamima

Tonči Stipanović
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
1/6
05.12.2019.
u 11:14

Jednostavno smo loše odjedrili čitav dan. Puno krivih odluka kroz regatno polje, a usput nismo mogli pronaći pravi ritam u jedrenju niz vjetar gdje gubimo jako puno - kratko je prokomentirao Tonči Stipanović zbivanja u Nassau

Hrvatska posada na finalu Star Sailors League na Bahamima Tonči Stipanović i Tudor Bilić u drugom je danu jedrenja upisala tri loša rezultata.

S 19., 21. i 17. mjestom pali su ukupnom redoslijedu s desetog na 19. mjesto sa 60 bodova. Dobra je vijest kako je plasman u drugi dio natjecanja, u četvrtfinale, još uvijek matematički moguć. Do kraja kvalifikacija ostalo je još pet jedrenja, a Stipanović i Bilić za desetim mjestom zaostaju 23 boda.

Tonči Stipanović
1/3

Nije nedostižno, ali hrvatski jedriličari morat će pokazati puno bolje jedrenje. U jako vjetrovitom danu imali su tri sjajna starta, dobro se držali u prvom dijelu regate, a potom su padali u donji dio poretka. Opet su najviše vremena gubili u jedrenju niz vjetar kada je njihova Zvijezda bila vidljivo sporija od ostalih.

- Jednostavno smo loše odjedrili čitav dan. Puno krivih odluka kroz regatno polje, a usput nismo mogli pronaći pravi ritam u jedrenju niz vjetar gdje gubimo jako puno - kratko je prokomentirao Tonči Stipanović zbivanja u Nassau.

Star Sailors League postoji od 2013. godine kada su vodeći jedriličari u Zvijezdi osnovali natjecanje koje je ovoj klasi omogućilo život nakon što je skinuta s olimpijskog programa.

Projekt organiziran prema uzoru na teniski ATP Svjetska je jedriličarska federacija svrstala uz bok America’s Cupa, Ocean Racea, World Match Racing Toura i SailGP-a, a u šest je godine natjecanje zahvaljujući modernoj tehnologiji praćenja regata, izravnom prijenosu na internetu i atraktivnim jedriličarskim imenima steklo veliki broj poklonika. Ovogodišnja regata jedri se do 7. prosinca.

REDOSLIJED: 
    1. Negri/Kleen 8
    2. Kusznierewicz/Prada 17
    3. Cayard/Trinter 19
    4. Melleby/Revkin 20
    5. Percy/Ekstrom 23
19. STIPANOVIĆ/BILIĆ 60

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije