Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi izazov

Tomislav Stipić je prvi Hrvat koji je postao trener u 2. Bundesligi

Tomislav Stipić
Foto: Josip Stipić
10.09.2014.
u 22:04

„Trebamo trenera koji nam odgovara. Stipić bi trebao odgovarati tom profilu“, rekao je član uprave Helge Leonhardt

U protekla tri dana hrvatski sport dao je sjajne rezultate. Marin Čilić slavio je u finalu US Opena, Vatreni su u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo pobijedili Maltu, a 35-godišnji Hrvat postao je trener momčadi 2. Bundeslige u Njemačkoj.

Svi utjecajni njemački mediji jučer su izvijestili kako je Tomislav Stipić imenovan trenerom kluba Erzgebirge Aue.

Stipić je došao kao nasljednik Falka Götza koji je otpušten početkom rujna, dok su predsjednik kluba Lothar Lässig i njegov zamjenik Jens Stopp podnijeli ostavke.

Hrvatski trener do sada je vodio U23 momčad Ingolstadta u regionalnoj ligi Bavarske, no sada će biti na čelu kluba koji je na začelju drugoligaške ljestvice bez osvojenog boda.

„Trebamo trenera koji nam odgovara. Stipić bi trebao odgovarati tom profilu“, rekao je član uprave Helge Leonhardt.

Foto: Josip Stipić

Hoće li odgovarati ili ne, vrijeme će pokazati. Jedino je sigurno da je pred 35-godišnjim Hrvatom težak izazov jer je njegova nova momčad u prva četiri kola doživjela četiri poraza.

"Bilo je jako teško doći do ovoga, ali s napornim radom sve je moguće", otkrio je Stipić za Večernji list.

Mladić, koji je rodom iz Tomislavgrada, u Njemačku je otišao prije 23 godine. Poput većine uspješnih sportaša, nije imao lagan put. Da bi ostvario velike ciljeve, bila su potrebna i velika odricanja. 13 godina radio je noćne smjene kao auto limar u Audiju, dok je preko dana trenirao.

Danas je otac četvorice sinova koji su već krenuli njegovim stopama. Stipić kaže da mu je supruga Lucija velika potpora i da bez nje ne bi uspio.

Kada su ga njemački mediji pitali koja će mu biti strategija za dalje, on im je odgovorio: "Kada protivnik ima loptu, mi ga napadamo i radimo sve da bi osvojili tu loptu, a kada je osvojimo, onda napadamo njihov gol".

Komentara 8

IN
Ingolstadt
22:23 10.09.2014.

Ti si uvjek bio poseban i tvoj red rad i disciplina se isplatila!!!! Svaka čast zmaju samo naprijed!!!! Subotu pobjeda!!!!

MA
magnum2013
13:00 11.09.2014.

Prije svega kapa mu do poda jer je to samo slijed naših dobrih igrača i trenera vani. No jedna velika zamjerka novinaru VL ili bolje reči "novinaru". Koji smo igrali vani i radili kao treneri barem je bilo vrijedno da provjeri podatke prije nego napiše članak. Nije neznanje sramota, ali barem nek nešto pročita prije nego piše.Hvala

IN
Ingolstadt
01:23 11.09.2014.

Vjerujte ovaj je poseban i bas bi mi bilo drago da ga upoznate bolje. Njegovo pravo vrijeme tek dolazi!!! Sad imate priliku !!! Laku noc vam dobri ljudi....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije