Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Francuska

Todt želi povratak Formule 1 na Magny-Cours

Jean Todt
Reuters
28.10.2009.
u 11:19

Novi predsjednik Međunarodne federacije autosportova Jean Todt potvrdio je da će podržati napore Francuske da ponovno dobije utrku Formule 1.

Utrka u Magny-Coursu ove godine nije održana zbog financijskih problema, a pokušaj uvrštavanja nove staze u kalendar dosad nije bio uspješan.

Predsjednik Francuskog saveza autosportova Nicolas Deschaux je prije dva mjeseca izrazio nadu da će eventualni Todtov izbor na čelo FIA-e olakšati povratak Velike nagrade Francuske. Todt je doista prošli tjedan i izabran, a Deschaux je dobio mjesto u Svjetskom motorsport vijeću (WMSC).

- Status Velike nagrade Francuske je već postao predmet razgovora s našim prijateljima iz Francuskog saveza autosportova. Razgovarat ćemo i s predstavnicima francuske vlade i nadam se da će Francuska ponovno imati utrku - izjavio je Todt.

Kalendar Formule 1 sastavlja svemoćni šef natjecanja Bernie Ecclestone koji je nedavno ustvrdio kako se zasad povratak Velike nagrade Francuske pokazao kao vrlo težak posao.

- Poslao sam Francuzima ugovor, ali još ga nisam dobio natrag. Najranija godina u kojoj bi se utrka mogla održati u Parizu je 2013., a staza Paul Ricard pored Marseillea je još jedna mogućnost. No, Francuzi moraju djelovati brzo jer je vremena za hvatanje mjesta u kalendaru sve manje - rekao je Ecclestone za Le Parisien.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije