Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JANKO KEVIĆ

Tko je čovjek koji mijenja Cindrića? Zvale ga brojne reprezentacije, debitirao u 34. godini

Srecko Niketic/PIXSELL
16.01.2021.
u 23:25

– Mislim da sam možda jedini sportaš u Hrvatskoj koji je za reprezentaciju debitirao tako kasno. Iza sebe imam jako puno utakmica, a opet sam imao tremu prije Španjolske. Emocije su proradile kad sam vidio dres sa svojim imenom u svlačionici, pa kad je zasvirala himna...

Jedan od najboljih igrača hrvatske rukometne reprezentacije Luka Cindrić je otpao zbog ozljede i napušta Egipat. Umjesto njega izbornik Lino Červar na Svjetskom je prvenstvu odlučio prijaviti Janka Kevića.

Iza Kevića je zanimljiva priča, debitirao u 34. godini. Sjajne igre u Nexeu posljednjih sezona dovele su ga konačno do reprezentacije, a zanimljivo je da je u juniorskoj reprezentaciji Hrvatske igrao s većinom igrača današnje postave...

Matematičar na vratima

– Da, igrao sam s Musom i Čupićem. Bio je tu kao najmlađi i Duvnjak – rekao je nedavno Kević.

Pa kako je biti debitant u 34. godini?

– Mislim da sam možda jedini sportaš u Hrvatskoj koji je za reprezentaciju debitirao tako kasno. Iza sebe imam jako puno utakmica, a opet sam imao tremu prije Španjolske. Emocije su proradile kad sam vidio dres sa svojim imenom u svlačionici, pa kad je zasvirala himna...

Dobro da niste prihvatili igranje za neke druge reprezentacije?

– Istina. Imao sam ponude Turske, Katara i Makedonije. Turska je bila najbliže. Da se u tom trenutku nije raspao moj turski klub u kojem sam igrao, vjerojatno bih zaigrao za Tursku. Uh, dobro da nisam. Jer, za ovaj debi se isplatilo tako dugo čekati – rekao je Kević uoči SP-a.

Kako su vas prihvatili ostali u reprezentaciji?

– Ma super. Najveću podršku imam od Duvnjaka i Cindrića s obzirom na to da igramo istu poziciju. Inače, sa Šunjićem sam prijatelj već dvadeset godina. Bili smo zajedno u Našicama. Baš smo se zajedno fotografirali u Poreču za uspomenu. Bilo bi sjajno kada bismo obojica otišli u Egipat i tamo debitirali na velikom natjecanju – rekao je Kević.

Ključne riječi

Komentara 2

FA
faraon
09:16 17.01.2021.

Stručni stožer je već na pripremama treba skužit da Cindrić ne može. Pa to se vidi iz aviona da je ozlijeđen. A ne sad ovako da se nakon 1. utakmice mijenja koncept. Sretno Keviću i cijeloj ekipi! Samo jakooo :)

JO
jovicamod
01:46 17.01.2021.

Netko u 34. može igrati daleko bolje od nekoga sa 25 godina. Sve je pitanje istrošenosti tijela i genetike.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije