Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vragovi slave

Tko čeka, dočeka: Devet godina čekao je Van Persie prvu titulu

'Manchester United\'s Robin van Persie (centre) celebrates with his team-mate\'s after scoring his team\'s opening goalPhoto: Press Association/PIXSELL'
'Martin Rickett/Press Association/PIXSELL'
24.04.2013.
u 08:00

U 34 kola igrači Manchestera nisu dobili crveni karton, ali ni skrivili kazneni udarac.

Manchesterov dvadeseti naslov engleskog prvaka (Liverpool ostao na 18) najveći je događaj u karijeri Robina van Persieja (29), čudesnoga centarfora koji je svoju prvu titulu na Otoku morao čekati čak devet gladnih godina! Kad je shvatio da u Arsenalu \"nema kruha\", nakon osam sezona prešao je u United i odmah se osladio. Zabio je 24 gola i hat-trickom protiv Aston Ville \"zakapario\" naslov. 

Bježi od Wengera!

Rijetko se viđa volej kakav je zabio za 2:0, bio je to jedan od najljepših pogodaka sezone. Veselio se kao malo dijete! Podsjetimo, Van Persiejev bijeg u Manchester bio je samo nastavak egzodusa vrhunskih igrača iz Wengerova okrilja u potrazi za naslovom prvaka: Flamini je već davno pobjegao u Milan, Fabregas i Song u Barcelonu, Kolo Toure, Nasri i Clichy u Manchester City, Bendtner u Juventus, Eboue u Galatasaray...

Svi danas imaju barem jedan naslov prvaka, a Arsenal ga čeka još od 2004. godine. I još će se načekati...   Upravo će Wenger i njegovi igrači prvi čestitati novome prvaku sljedeće nedjelje na Emiratesu.

Nizozemac je prevaga

– Kada sam ga prošloga ljeta kupovao (transfer iz Arsenala iznosio je 30,7 milijuna eura, nap. a.), Arsene mi je rekao: \"Vjeruj mi, Robin je još bolji nego što ti misliš!\" Puno sam od njega očekivao jer mu je prošlosezonski učinak u Arsenalu bio senzacionalan i Robin je opravdao sva moja očekivanja. Posebno u prvih pola godine bio je fantastičan – kazao je Alex Ferguson.  

I trener Manchester Cityja Roberto Mancini svojim najvećim porazom smatra neuspješan lov na Van Persieja. Nizozemac je bio prevaga za naslov prvaka, tvrdi Mancini.  

Alex Ferguson prošle je godine naslov prvaka izgubio u posljednjoj sekundi posljednjega kola, na gol-razliku, a sada Manchester Cityju bježi čak 16 bodova četiri kola prije kraja. Trenutačno ima 84 boda i lovi Chelseajev rekord od 95 bodova iz sezone 2004./2005., a mogao bi oboriti i vlastiti rekordan učinak iz sezone 1999./2000. kada je drugoplasiranom Arsenalu pobjegao čak 18 bodova.  

>> United na krilima fenomenalnog Van Persieja došao do 20. naslova!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije