Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbor The Best

Luka Modrić u Fifinoj momčadi sezone, Lionel Messi najbolji igrač

Luka Modrić u Fifinoj momčadi sezone, Lionel Messi najbolji igrač
Foto: Reuters/Pixsell
23.09.2019. u 22:08

Ponajbolji nogometaš današnjice Lionel Messi je na Fifinoj dodjeli nagrada za najbolje tijekom prošle sezone u čuvenoj milanskoj La Scali osvojio nagradu The Best i tako naslijedio našeg Luku Modrića kao najbolji nogometaš svijeta, i to u konkurenciji najboljeg igrača u Uefinom izboru Virgila van Dijka te Cristiana Ronalda, koji se nije pojavio.

Sjajni Argentinac je iza sebe imao čudesnu individualnu sezonu čime je zavrijedio najviše glasova panela nogometnih legendi poput Kake, Baresija, Xavija i ostalih. U dresu Barcelone je osvojio španjolsko prvenstvo te je u 50 nastupa upisao uistinu nevjerojatne brojke - 51 pogodak i 22 asistencije.

Izbor The Best
1/11

Od 2016. otkako se ova nagrada dodjeljuje dva puta je nagradu osvajao Ronaldo te jednom kapetan vatrenih. Modrić, međutim, nije ostao bez nagrade. Ovog puta je izabran u momčadi godine, a među jedanaestorku su uvršteni i Alisson, van Dijk, Ramos, Marcelo, de Ligt, de Jong, Hazard, Mbappé, Messi i Ronaldo.

Najbolja nogometašica sezone je Amerikanka Megan Rapinoe ispred sunarodnjakinje Alex Morgan te Engleskinje Lucy Bronze.

Nagradu za najboljeg trenera sezone je ispred stratega Manchester Cityja Pepa Guardiole i stratega Tottenhama Mauricija Pochettina osvojio još jedan mag iz Premiershipa, trener Liverpoola s kojim je osvojio Ligu prvaka, Jürgen Klopp čime je naslijedio francuskog izbornika Didiera Deschampsa.

Pred velikanima se nagradom za pogodak sezone mogao pohvaliti tek 18-godišnji Dániel Zsóri. Igrač Fehérvára je u travnju igrajući za Debrecen postigao sjajan pogodak škaricama protiv Ferencvárosa čime je ispred Messija i Juana Quintera osvojio nagradu nazvanu po svojem sunarodnjaku, legendarnom Ferencu Puskásu.

Najbolji vratar sezone je, očekivano, Alisson Becker, kao i Sari Van Veenendaal u ženskoj konkurenciji. Najbolja trenerica u ženskom nogometu je izbornica SAD-a Jill Ellis, nagradu za fair-play dobili su Marcelo Bielsa i momčad Leeds Uniteda, a najbolja navijačica je Brazilka Silvia Grecco. Fifa je po prvi puta dodijelila i nagrade za najboljih 11 u ženskom nogometu.

>> Pogledajte kakvu je godinu imao Luka Modrić

Komentara 11

PR
prajdali100
22:32 23.09.2019.

Luka za sva vremena ! Hej,5 godina ga biraju u momčad Svijeta.Fantastično.

MA
marmelada
21:59 23.09.2019.

Bravo kapetane.

Avatar Mi sami
Mi sami
22:09 23.09.2019.

Kapa do poda kapetane i hvala ti za sve što si dao za reprezentaciju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije