Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKAV USPJEH!

Talijani idu kući pognute glave, Urugvaj se plasirao u osminu finala

Urugvaj
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/13
24.06.2014.
u 19:55

Imali su Talijani igrača manje od 59. minute, što je Godin iskoristio i donio Urugvaju veliku pobjedu

Kad je Talijanima dovoljan bod za prolaz u daljnji krug natjecanja na bilo kojem od prvenstava, tad je jasno da su apsolutni favoriti s kim god da igrali – osim ako imaju igrača manje kao protiv Urugvaja!

Završilo je s rezultatom 1:0, a pogodak odluke zabio je u 81. minuti Godin. Nije to bio najzanimljiviji susret prvenstva, ali daleko od toga da je bio dosadan. Nikako! Bilo je to taktičko nadmudrivanje, u kojem je Tabarez ipak uspio izaći kao pobjednik protiv mlađeg Prandellija.

Prilazi golu Buffona veći dio susreta bili su zatvoreni, tek je u prvom poluvremenu jednom uspio Suarez pobjeći obrani, ali onda ga je zaustavio veliki Buffon. Također, u prvih 45 minuta igra je izgledala tako da smo dobili dojam kao da Talijanima treba pobjeda, a ne Urugvaju. Posljednjih desetak minuta prvog dijela nešto su Urugvajci pokušali, ali sve je to bilo jalovo, nije to bila Italija kakvu smo gledali protiv Kostarike.

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

A kad smo kod Kostarike, protiv Engleske je potvrdila prvo mjesto u skupini i to znači da će Urugvaj igrati protiv Kolumbije, a Kostarika još čeka hoće li protiv Obale Bjelokosti ili Grčke, a možda nekim čudom i Japana.

I kad već nije išlo Urugvajcima, Marchisio im je odlučio glupošću pokloniti veliku priliku. Dobio je u 59. minuti crveni karton nakon što je ušao visoko podignutim džonom u koljeno Rodrigueza i tad je krenulo Urugvajcima pa su u 65. minuti imali najbolju priliku na susretu, Suarez sam ispred Buffona nije uspio zabiti, vratarska legenda sjajno je obranila! Imao je Suarez polupriliku u prvom dijelu i Rodriguez je zaprijetio sjajno u drugom dijelu kad je izbio s lijeve strane sam ispred Buffona, ali promašio je cijela vrata.

Potom dolazi polako do trenutka odluke, ali uvertira je bila kad je Suarez ugrizao Chiellinija i izvukao se od crvenog kartona, zbog čega će Talijani imati što reći poslije susreta. No ništa to neće promijeniti jer Godinov pogodak u 81. minuti nakon ubačaja iz kuta značio je pobjedu za Urugvaj, a za Talijane ponavljanje "uspjeha" otprije četiri godine – ispadanje u skupini!

Do kraja su Urugvajci zadržavali vrijeme gdje god su stigli pa je meksički sudac Marco Rodriguez zbog toga produžio susret za pet minuta, ali i dodijelio Musleri žuti karton zbog otezanja.

I to je to, još jedan nogometni velikan ide kući i može žaliti. S igračem manje bili su bolji nakon što su stisnuli, ali bilo je to itekako prekasno, trebali su igrati na isti način mnogo prije...

ITALIJA – URUGVAJ 0:1 (Godin 81')

ITALIJA: Buffon – Barzagli, Bonucci, Chiellini – Darmian, Verratti (od 75. Motta), Pirlo, Marchisio, De Sciglio – Balotelli (od 46. Parolo), Immobile (od 71. Cassano). Izbornik: Cesare Prandelli.

URUGVAJ: Muslera – Caceres, Gimenez, Godin, A.Pereira (od 63. Stuani) – Gonzalez, Arevalo Rios, Rodriguez (od 78. Ramirez), Lodeiro (od 46. Pereira) – Cavani, Suarez. Izbornik: Oscar Tabarez.

>> Kostarika pobijedila Italiju i izbacila Englesku sa Svjetskog prvenstva!

>> Suarez se rasplakao: Za ovo se živi, sjajno smo se vratili nakon kritika

Komentara 14

Avatar hrvatsko_kraljevstvo.
hrvatsko_kraljevstvo.
20:02 24.06.2014.

opcenito nisu europske momcadi na velikoj razini na SP kao da vecinu ne zanima , dok su afrikanci i pogotovo juznoamerikanci na visokoj razini Inace igraci Barce ,Reala i Atlerica koji se tukli do zadnjega za LP i spanjolsko prvenstvotvo zakazali totalno na SPu Brazilu , psihicki i fizicki dosli potroseni kao da ih ne pali ovo SP CR najbolji igrac svijeta je na neprepoznatiljivo losoj razini ,Messi isto nista posebno nije odigrao, Di Maria nije niti sjena igraca iz Reala , o igracima u spanjolskoj repki ne treba niti trositi rijeci kako su lose igrali itd

BU
bubimir55
20:23 24.06.2014.

Imam osječaj da će na početku iduće sezone Pepe tražiti od nogometnog saveza Španjolske cijepljenje igrača Barcelone protiv bjesnoće jer nikad se nezna kad će Suarez napasti.

BA
bandido
21:25 24.06.2014.

Talijani idukuci pognute glave a hrvati U zdignutog cela...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije