Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AUSTRALIAN OPEN

Tinejdžeri osjetili što znači iskustvo

06.02.2014., Dom sportova, Zagreb - 9. ATP turnir PBZ Zagreb Indoors, 2. kolo. Ivo Karlovic (CRO) - Ivan Dodig (CRO). Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Slavko Midžor/PIXSELL
19.01.2015.
u 23:30

Čeka ga težak posao: Ivin suparnik u drugom kolu bit će 16 godina mlađi Australac Kyrgios.

Prvi teniski Grand Slam turnir sezone Australian Open nije najbolje počeo za hrvatske tenisače i tenisačice. Prvoga dana nastupilo ih je četvero, a dalje ide samo jedan. Hrvatima je u Melbourneu obraz osvjetlao 35-godišnji Ivo Karlović.

Ivo stigao do 9111 asova

U dvoboju s belgijskim kvalifikantom Rubenom Bemelmansom, 173. igračem svijeta, Ivo se postavio baš kao Div sa Šalate i uvjerljivo svladao suparnika sa 6:4, 6:2, 6:4, oduzevši mu servis četiri puta (po jednom u prvom i trećem te dva puta u drugom setu). Jedine dvije break-prilike Belgijac je imao kada je Ivo servirao za meč, ali ih nije iskoristio. Naš je tenisač pogodio 19 asova, ukupno u karijeri 9111. I nastavlja loviti Gorana...

Njegov sljedeći suparnik bit će 19-godišnji Australac grčko-malezijskog podrijetla Nick Kyrgios, koji je sa 7:6 (2), 3:6, 6:3, 6:7 (5), 6:3 pobijedio Argentinca Federica Delbonisa. Bivši najbolji junior svijeta, iznimno uporan i kompetitivan, svakako će biti težak suparnik našem veteranu, imat će i veliku podršku publike, ali ako Ivo nastavi s igrom kojom je od početka ove godine pobijedio u četiri od pet mečeva, može se nadati pobjedi.

A sada o porazima, iako nitko od naših nije posebno razočarao jer su svi igrali s bolje plasiranim igračima od sebe. Odlično se s drugom nositeljicom Marijom Šarapovom, barem u prvom setu, nosila Petra Martić. Nastup u Areni Roda Lavera nije ju sputao nego inspirirao. Pri 2:4 propustila je dvije vezane prilike za break, ali kada je Ruskinja servirala za set, Splićanka je ipak uspjela oduzeti servis suparnici. No, pri 4:5 Šarapova je stigla do novog breaka i obavila većinu posla. U drugom setu Martić je osvojila samo gem.

Kad ste devet godina mlađi

Ana Konjuh i Borna Ćorić, naše mlade nade, nisu uspjeli iznenaditi svoje suparnike. Borna je sa 6:3, 4:6, 5:7, 4:6 izgubio od 29. nositelja Francuza Jeremyja Chardyja. Naš je tinejdžer imao svoje prilike, posebno u trećem setu, ali na kraju je ipak presudilo iskustvo devet godina starijeg Francuza. I Ana je za suparnicu imala devet godina stariju (i 50-ak mjesta bolju) suparnicu Slovakinju Magdalenu Rybarikovu (46). I uspjela je izvući samo tijesan poraz – 4:6, 4:6.

>>Obradović potvrdio: Đoković će igrati protiv Hrvatske

Komentara 1

PE
peugeot
23:50 19.01.2015.

Ako Karlo pobijedi Australca, grckih korijena, Kyrgiosa, svaka cast ! Gledao sam Kyrgiosa, super je igrac. Samo neka Karlu klizi prvi servis i ne zamuckuje drugi i da igra stalozeno bez ikakve frke. Hajde, Pope (Petar Popovic), bodri svog pulena do daske !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije