Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SP U KINI

Tina Mihelić svjetska prvakinja u laser radijalu!

Tina Mihelić
HJS
07.10.2013.
u 10:42

To je prva ženska seniorska svjetska medalja u povijesti hrvatskog jedrenja

Hrvatska jedriličarka Tina svjetska je prvakinja u klasi Laser Radial! U uzbudljivoj završnici na SP-u u kineskom gradu Rizhao, u današnja zadnja dva plova bila je sedma i treća, što joj je bilo dovoljno da zadrži broj jedan, sa četiri boda prednosti ispred Finkinje Tuule Tenkanen, koja je danas sjajno jedrila, upisala pobjedu i drugo mjesto, ali nije uspijela razbiti Tininu koncentraciju i taktiku.

- Imala sam 11 bodova prednosti uoči današnjeg dana, ali po ovim uvjetima nije baš tako lako zadržati. S jedne strane bilo mi je lakše jer nisam imala kikseva, tako da sam trebala samo jedan plov odjedriti dobro, ali Finkinja je stvarno bila vrhunska i danas je odlično odjedrila, tako da mi je dosta zapaprila dan, ali uspjela sam se nositi sa svim tim i uspjela sam napraviti sedmo i treće mjesto, što mi je bilo dovoljno za pobjedu bez
obzira na to što naprave druge protivnice. To mi je bio cilj, da odradim maksimalno 11 bodova danas, pa da ne mislim o drugim curama – ispričala nam je Tina.

Ovo je tek drugo svjetsko zlato za hrvatsko jedrenje u olimpijskoj disciplini, prva ženska seniorska svjetska medalja ikad uopće. 2009. naš prvi naslov svjetskih prvaka osvojili su

Šime Fantela i Igor Marenić u olimpijskom dvojcu. Te iste godine broncu je osvojio Ivan Kljaković Gašpić u teškom samcu Finnu. Šime i Igor nanizali su tri svjetske bronce od 2010. do 2012. Tonči Stipanović lani je bio svjetski doprvak u samcu.

- Još nisu osjećaji došli na svoje. Malo je prošlo odkad sam ušla u cilj i još nisam svjesna svega ovoga, ali željno iščekujem podijelu i stati na to prvo mjesto, mislim da će biti jako uzbudljivo, stvarno presretna sam, ostvarili su mi se snovi. Lijepo je znati da sam prva koja je osvojila žensku seniorsku svjetsku medalju za Hrvatsku. Nadam se da će biti još cura koje će gledati moje rezultate kao nešto što treba pobijediti, tako da se nadam da će biti još nekog boljeg od mene – kazala je skromno Tina.

Od prvog dana prvenstva Tina je jedrila izvrsno, najlošiji plasmani su joj bili u kvalifikacijama 11. i 10. mjesto, u finalu je nanizala šesto, dva druga, prvo, sedmo i treće. Finale je Tina odjedrila bez greške.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije