Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVAKA ČAST

Tina Marić prvakinja Europe u karateu!

Karate
Dražen Brajdić (Ilustracija)
07.02.2016.
u 19:08

Hrvatska se na taj način s Cipra vraća s ukupno osam medalja - jednim zlatom, četiri srebra i tri bronce.

Hrvatska reprezentacija u karateu na Europskom prvenstvu za mlađe seniore, juniore i kadete što se održavalo u ciparskom gradu Limassolu briljirala je posljednjeg natjecateljskog dana kada su na rasporedu bile borbe mladjih seniora, a osvojene su zlato, dva srebra i jedna bronca.

Tina Marić europska je prvakinja u konkurenciji mlađih seniora u kategoriji do 61 kilograma. Natjecanje je otvorila pobjedom u 2. kolu protiv Švicarke Marion Franzosi (5-0). Uslijedila je minimalna pobjeda nad predstavnicom BiH Ivonom Čavar (1-0), a u polufinalu nadvisila je Talijanku Violu Lallo (2-0). U neizvjesnom finalnom dvoboju Marić je pobijedila Srpkinju Jovanu Perković s 1-0 i osvojila zlatno odličje bez izgubljenog boda.

Srebro je u kategoriji do 55 kg osvojila Sara Siddiqui. Nakon pobjeda nad Čehinjom Veronikom Halodovom (4-1) i Izraelkom Rotem Efroni (2-1), prolaz u polufinale ostvarila je sudačkim preglasavanjem, nakon što je borba s Luksemburžankom Cassandrom Schmitt završila bez pobjednika (1-1), Najuvjerljivija je bila pobjeda vrijedna finala, nad Turkinjom Aleynom Sezer, završilo je 4-0. U borbi za zlato Ruskinja Ljudmila Goginova bila je uspješnija s minimalnih 1-0.

U muškoj konkurenciji Filip Barac u teškoj kategoriji, iznad 84 kg izgubio je tek u finalu, i to od Nizozemca Tyrona-Darnella Lardya (7-0). Prije toga pobjede u atraktivnim borbama s mnoštvom poena. Pobijedio je Estonca Tanela Paabu 7-2, Cipranina Marinosa Tirzlanisa 4-1, te sudačkim preglasavanjem Sanjina Kanlića iz BiH, nakon što je borba završila rezultatom 6-6. U polufinalu još jedan uvjerljiv trijumf, i to nad Srbinom Bogdanom Mišovićem 9-1.

U kategoriji do 84 kg Enes Garibović osvajač je brončanog odličja. Bio je slobodan u 1. kolu. U nastavku dvije pobjede nad Englezom Jamaalom Ottom (5-1) i Španjolcem Danielom Borgeom Gomezom (4-0), te polufinalni poraz od Danca Kevina Kortea (4-0), odveli su ga u repasaž u kojem je u odlučujućem nastupu nadvisio Nizozemca Briana Timmermansa 5-3.

Od ostalih pet naših današnjih predstavnika, najbliže medalji bila je Irena Prga u kategoriji do 68 kg, koja je u zadnjoj borbi repasaža za broncu izgubila od Švedjanke Lise Rasmusson s 3-0. Time je Prga u konačnici zauzela 5. mjesto. Boran Berak na kraju je 7. u kategoriji do 60 kg, Dino Povrženić (-67 kg) i Mateo Šitum (-75 kg) natjecanje su završili u drugom nastupu, a Ana Škunca takodjer je izgubila u 2. kolu, nakon što je u 1. bila slobodna.

Hrvatska se na taj način s Cipra vraća s ukupno osam medalja - jednim zlatom, četiri srebra i tri bronce.

>> Hrvati osvojili tri medalje prvog dana Europskog prvenstva

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije