Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Raskol u Dinamu

Tihi rat Zdravka i Bjelice traje mjesecima, Zoki Mamić uskočit će na mjesto trenera

Zoran Mamić i Nenad Bjelica
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
26.03.2020.
u 22:41

Nema dvojbe da je ovo Bjeličin kraj u Dinamu i u sljedećim danima samo će se čekati objavljivanje odluke o sporazumnome razlazu s trenerom

Ispostavit će se kako su Dinamovi igrači i članovi stručnoga stožera odbijanjem smanjenja plaće napravili Mamićima najveću uslugu.

Naime, već mjesecima tinja tihi rat između Mamića i Bjelice, njihova kohabitacija u Maksimiru davno je postala pretvrda, a najnovijim potezom s otpuštanjem Bjeličinoga stožera klub je stavio glavnoga trenera pred gotov čin.

Zoran Mamić i Nenad Bjelica
1/4

Nema dvojbe da je ovo Bjeličin kraj u Dinamu i u sljedećim danima samo će se čekati objavljivanje odluke o sporazumnome razlazu s trenerom.

Podsjetimo, Bjelica ima ugovor do 2022. godine, a on mu jamči 1,2 milijuna eura godišnje. Naći će se negdje na sredini i svi će tim epilogom biti zadovoljni.

Bjelica – jer će otići pun k'o brod, usto sa sjajnom statistikom, tri uzastopna naslova prvaka, europskim prezimljavanjem i plasmanom u Ligu prvaka, a Zdravko Mamić – jer će se riješiti trenera kojega nije mogao kontrolirati.

Kako god okrenete, šteta je nesaglediva, jer valjda samo u Dinamu praktički ni iz čega može buknuti takav sukob, u kojemu će klub izgubiti trenera kakvoga odavno nije imao. Bjelica je od Dinama stvorio uglednog europskog građanina, vratio mu publiku, stvorio brojne reprezentativce, donio mu veliki novac...

>> VIDEO Podrška hrvatskih sportaša

Bjelica je dugi period vremena redovito hodočastio u Međugorje u potrazi za nadahnućem, na sva usta hvalio svoga širokogrudnoga gazdu, a onda se u jednom trenutku, kada mu je za neposrednoga šefa postavljen Zoran Mamić, oteo kontroli.

Zauzevši gard nedodirljivoga vladara Maksimira, ne mogavši pritom zauzdati svoj ego i taštinu, Bjelica je Mamiću postao crvena krpa. I u tom trenutku njegova misija u Dinamu više nije imala nikakvu perspektivu.

U tom besmislenom sukobu, u kojemu nema zapravo pobjednika, najmanje se tako osjeća projicirani Bjeličin nasljednik na klupi Dinama Zoran Mamić.

On se najradije toga ne bi prihvatio, ali u ovom trenutku nema izbora. Ako stariji brat to od njega zatraži, Zoran će još jednom pokleknuti i preuzeti momčad.

"Zajedno za Zagreb"

Donacije za uplatitelje iz Hrvatske uplaćuju se na račun: HR1210010051863000160 Državni proračun Republike Hrvatske s pozivom na broj odobrenja: HR68 5371 - OIB uplatitelja.

Donacije za uplatitelje izvan Hrvatske uplaćuju se na račun Ministarstva financija kod Hrvatske narodne banke, na broj računa IBAN: HR12 1001 0051 8630 0016 0

"Hrvatska protiv koronavirusa"

Donacije za uplatitelje iz Republike Hrvatske uplaćuju se na račun HR1210010051863000160 Državni proračun Republike Hrvatske s pozivom na broj odobrenja: HR68 5380 - OIB uplatitelja.

Donacije za uplatitelje izvan Hrvatske uplaćuju se na račun Ministarstva financija kod Hrvatske narodne banke na broj računa: IBAN: HR12 1001 0051 8630 0016 0

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije