Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Roland Garros

Thompson uzvratio Karloviću za poraz star tri godine

Ivo Karlović
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
30.05.2019.
u 18:15

Karlović je dvoboj završio sa 23 asa, ali i 41 neforsiranom pogreškom

Ivo Karlović nije uspio ponoviti svoj najbolji rezultat na Roland Garrosu i još jednom izboriti nastup u trećem kolu. Hrvatskog veterana u drugome kolu zaustavio je 25-godišnji Australac Jordan Thompson koji je slavio sa 6:3, 6:4, 6:7 (2), 6:3 nakon dva sata i 31 minute.

Bio je to njihov drugi dvoboj u glavnom turniru, a i prvi su odigrali u Roland Garrosu prije tri godine, kada je Karlović slavio sa 12:10 u petom setu.

Thompson je u prethodne tri godine nakupio iskustva i iskoristio ga u ovom dvoboju u kojem je Karlovića ostavio bez prilike za break.

Po jedan break u prva dva seta bio je dovoljan Thompsonu za veliku prednost. Australac je u 'tie-breaku' trećega seta napravio prvu dvostruku pogrešku u meču, što je iniciralo Karlovićev niz od četiri poena i pomoglo najstarijem igraču u pojedinačnoj konkurenciji da vrati nadu u mogući preokret.

No, preokret se nije dogodio, jer je Thompson na početku četvrtog seta osvojio prvih devet poena i stečenu prednost 'breaka' bez poteškoća zadržao do pobjede.

Karlović je dvoboj završio sa 23 asa, ali i 41 neforsiranom pogreškom, dok ih je Thompson imao samo pet. Autrslac je tako po prvi put u karijeri izborio nastup u 3. kolu pariškog Grand Slam turnira.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije