Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKINJA

Težak poraz Podravke u Norveškoj

Podravka Vegeta
Zvonimir Markač | VLM
15.11.2009.
u 17:42

U utakmici 4. kola skupine A Lige prvakinja rukometašice Podravka Vegete pobijeđene su na gostovanju kod norveškog Byasena (34:23).


Priliku za prolaz u sljedeći krug Koprivničanke će morati potražiti na svom parketu kada će 9. siječnja sljedeće godine ugostiti njemački Leipzig. Naše prvakinje jednostavno nisu imale pravu priliku bez Andreje Penezić koja nije mogla igrati zbog ozlijede. Koliko je Andreja važna za Podravku dovoljno govori podatak da je jedna od najboljih strijelaca Lige prvakinja.

Za “kokice” je počelo jako loše. Nakon samo pet minuta bilo je 5:0 za norveške rukometašice. Zdravko Zovko, trener Podravke morao je tražiti time-out kako bi malo smirio svoje igračice. Nakon jednominutnog odmora Podravka je zaigrala puno bolje i u narednih pet minuta postigle su četiri pogtoka, a nisu primile niti jedna pa je na semaforu bilo obećavajućih 4:5.

 I onda ponovno slijede minute posta za Koprivničanke i začas je ponovno plus pet za Byasen (5:10). Do kraja poluvremena još su jednom igračice Zdravla Zovka uspjele doći na podnošljivi minus (10:14) i to bi bilo sve.

Do poluvremena je Byasen ponovno imao pet razlike, a u nastavku su brzim kontrama nanijele Podravci uvjerljiv poraz.

Miranda Tatari i Cvita Pasičnik bile su jedine svjetle točke Podravke. Pasičnik je postigla osam, a Tatari sedam. Izostale su obrane Ivane Jelčić koja ih je na posljednje dvije utakmice imala po dvadesetak. Kod Norvežanki se je istaknula Aalvik Grimsbo koja je sakupila nevjerovantih 23 obrana. Zanimljivo je da ona nije bila u postavi Byasena kada su gostovale i izgubile u Koprivnici (31:32). Pored njenih sjajnih obrana odlično su u napadu odigrale Herrem (šest pogodaka) i Toumi (sedam pogodaka).

Rezultati 4. kola: Leipzig - Viborg 20:20, Byasen - Podravka 34:23;

Poredak: Viborg 5, Byasen 4, Podravka 4, Leipzig 3

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije