Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BLANKA na pregledu

Tesla iz Mostara mogao bi biti viza našoj Blanki za OI

Blanka Vlašić
AFP
10.07.2012.
u 07:59

Najsuvremenijim uređajem za magnetsku rezonanciju Blanki je pregledan lijevi gležanj i određena terapija injekcijama

Zanimljiva scena dogodila se na predstavljanju novog uređaja za magnetsku rezonanciju na Kliničkom odjelu za radiologiju KB Mostar kada se pojavila Blanka Vlašić. Višestruka svjetska prvakinja i olimpijska doprvakinja u Mostar je stigla kod dr. Zdenka Ostojića, vrsnog ortopeda, na pregled lijevoga gležnja koji je muči već dulje vrijeme i zbog kojega je upitan njezin nastup na Olimpijskim igrama u Londonu.

Blanki je bolni gležanj snimio dr. Miro Miljko na najsuvremenijem uređaju za magnetsku rezonanciju “3 Tesla”. Cijena pregleda na takvom uređaju za pacijente koji nemaju zdravstveno osiguranje iznosi 2668 kuna. Na snimkama nisu vidljivi nikakvi prijelomi kosti, u što se sumnjalo, tako da je zasad Blanka izbjegla još jednu operaciju koja bi je sigurno na dulje vrijeme udaljila s tartanske staze.

Dr. Ostojić joj je propisao terapiju injekcijama hijaluronske kiseline kako bi postigla stopostotnu pokretljivost skočnog zgloba.

– Ne bih se igrala s postocima. Nisam se ni u snu nadala da će mi se ovo dogoditi. Ali u London svakako ne želim ići bez veze – govorila je Vlašić.

Problemi s Ahilovom tetivom prvi su se put javili na mitingu u Splitu 2011. godine, a tijekom izvedbe probnih skokova na istom natjecanju javili su se problemi sa skočnim zglobom iste noge. Bolovi u zglobu već su pomalo postajali kronični, što je posljedica niza minitrauma koje bi se događale kada bi se Blanka pri odrazu previše približila letvici. Zbog toga je u siječnju ove godine u Göteborgu bila na artroskopskom zahvatu skočnoga zgloba. Joško Vlašić prije nekoliko dana izjavio je da su Blankine šanse za nastup na Igrama u Londonu vrlo male.

– Preko nekih poznanika doznali smo za tu bolnicu u Mostaru koja jedina u ovom dijelu Europe ima magnetsku rezonanciju jačine tri tesle. U Hrvatskoj je najjača magnetska rezonancija jedan tesla. Htjeli smo usput čuti još jedno mišljenje – rekao je Joško Vlašić.

I što je pokazala magnetska rezonancija u Mostaru?

– Sve je u redu, jedino i dalje stoji problem sa zglobom – rekao je Joško.

Olimpijske igre u Londonu?

– Šanse su male, ali se još ne damo. Nažalost, u visu ne možete doći i skočiti na svježinu. Ne ide to tako – zaključio je Joško Vlašić.

Ključne riječi

Komentara 20

DU
Deleted user
08:31 10.07.2012.

Svaka čast Blanki, ali htio bih se "očešati" o njenog oca koji je stao docirati i jednom Anti Kosteliću, treneru koji je vratio svoju djecu nakon desetak horror ozljeda i to opet u sam svjetski vrh i koji je sa svojom djecom osvojio toliko medalja da su ponizili svojedobno i jednu Austriju. Dakle, kad on krene kao mesar satarom u svoje debate - sjetimo se onog pisma RTL TV oko toga tko je najbolji trener, onda pada u vodu i sportski/olimpijski duh. Njegov "ulet" u ljekarnu u Splitu kad izbjegava red riječima: Ja sam otac Blanke!, a ljekarnica mu odgovara: Ja sam mama Željane, Ivana i Joška!

JO
jolly
08:39 10.07.2012.

Još jedanput se pokazalo, kako nije sve što je strano i skupo, dobro i kvalitetno. Bespotrebno su se plačale skupe operacije vani, da bi se onda došlo plakati našim liječnicima (i onima iz susjedstva), koji su odmah i za puno manje novaca mogli izliječiti ozljedu.

LO
Lovro2101
08:14 10.07.2012.

Gdje će dobiti iglu ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije