Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIŠEMJESEČNA STANKA

Teška ozljeda hrvatskog reprezentativca, bio na rolama pa pao

Elias Kolega
Foto: Matija Habljak/Pixsell
1/3
13.05.2020.
u 15:26

Liječnici procjenjuju da bi, ako ne bude nikakvih komplikacija u procesu oporavka i cijeljenja ozljede, 23-godišnji Kolega mogao ponovno početi s treninzima na snijegu u rujnu

Tijekom kondicijskih priprema na Mljetu, teško se ozlijedio hrvatski skijaški reprezentativac Elias Kolega (23). Dogodilo se to prigodom kondicijskog treninga na rolama kada je Elias pao i slomio potkoljenicu desne noge.

Zahvaljujući brzoj reakciji lokalnih liječnika, Stožera civilne zaštite i vatrogasaca Mljeta te Hitne pomoći, perspektivni skijaš vrlo brzo je prebačen u dubrovačku bolnicu gdje je kasno navečer i operiran.

Kako se navodi u priopćenju Hrvatskog skijaškog saveza, operaciju je uspješno obavio specijalisti traumatologije Ivan Benčić koji je Eliju ugradio takozvani čavao kroz cijelu potkoljenicu i dva vijka na mjestu prijeloma.

Elias će ostati u dubrovačkoj bolnici oko sedam dana nakon čega ga očekuje rehabilitacija. Ako sve prođe u redu s cijeljenjem i rehabilitacijom povratak na snijeg očekuje se u rujnu.

Otkako ih trenerski vodi Ante Kostelić, Elias i njegov mlađi brat Samuel (21) dio suhih priprema običavaju provesti na otoku Mljetu, u pomalo robinzonskim uvjetima, tamo gdje su se za svoje najveće uspjehe pripremali i Janica i Ivica Kostelić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije