Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Care, samo pare...

Tenisači planiraju bojkot Australian Opena zbog - novca

'REFILE - CORRECTING BYLINE  Roger Federer of Switzerland holds the winners trophy after defeating Andy Murray of Britain in their men\'s singles final tennis match at the Wimbledon Tennis Championshi
'STEFAN WERMUTH'
26.08.2012.
u 17:24

Muški tenisači nisu zadovoljni raspodjelom prihoda, jer sve zajedno dobiju manje od 20 posto ukupnih prihoda na Grand Slam turnirima.

Australian Open, turnir koji tradicionalno prvi otvara sezonu Grand Slamova, mogao bi se iduće sezone ne održati! Naime, tenisači ovih dana u New Yorku, gdje se igra završni Grand Slam sezone, \"sastanče\" i dogovaraju svoj akcijski plan. Glavni kamen spoticanja je, pogađate, novac. Naime, tenisače smeta što od ukupnih prihoda na Grand Slam turnirima njima pripadne manje od 20 posto.

Za usporedbu su izvukli NBA ligu, gdje se ta podjela prihoda između lige i igrača vrti oko 50 posto, a tenisači si k tomu moraju sami plaćati sve troškove. Ono što tenisačima smeta nisu glavne nagrade na turnirima, koje su dosta bogate, već podjela novca igračima koji ispadaju ranije. Primjerice, tenisač koji ne prođe prvo kolo Australian Opena dobije manje od 14.000 funta za sudjelovanje, što tenisači smatraju da je sramotno malo.

- Australian Open izabrali smo za bojkot zato što je u pogledu novca i geografskog položaja najslabiji među četiri Grand Slama - objasnili su tenisači, a koliko ozbiljno shvaćaju cijelu stvar govori i činjenica da će svi koji ne dođu na sastanak u New York biti novčano kažnjeni, primjerice oni ih prvih 10, sa čak 10.000 dolara.

Ne budu li igrali u Melbourneu, tenisači imaju zamjenski turnir, koji će se najvjerojatnije održati u Dubaiju.

Ključne riječi

Komentara 2

JA
JackRussell
18:03 26.08.2012.

"Muški tenisači nisu zadovoljni raspodjelom prihoda" Aha....Dejane Šmehl, jesi li siguran da u pitanju nisu Ženski tenisači? Ne ide ti baš dan, jel? Sjedi, imaš drugu jedinicu, još jedna i padaš razred.

KA
kajinx
15:52 28.08.2012.

26.08.2012. u 18:03h JackRussell je napisao/la: Sjedi, imaš drugu jedinicu, još jedna i padaš razred. Mozda će pregaziti mrtvog biciklistu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije