Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŠKO IM JE

Tenisači diljem svijeta zabrinuti, potpisuju i peticiju: Kako ćemo plaćati račune!?

Teniski reket/Ilustracija
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/4
28.03.2020.
u 20:49

U ATP-u i WTA-u su svjesni situacije, spremni su pomoći, ali, kako kaže predsjednik ATP-a Andrea Gaudenzi, lakše bi im bilo o tome odlučiti kad bi znali koliko će kriza trajati

I dok najbolje plaćeni tenisači, poput Federera i Đokovića, daju velike donacije ljudima u svojim zemljama za borbu protiv koronavirusa, postavlja se pitanje što je s onim tenisačima i tenisačicama koji ne zarađuju toliko, onima ispod 300. mjesta na listama.

Od čega će oni živjeti, kako će plaćati račune?

- Slabije rangirani igrači i igračice nemaju ušteđevinu i u teškoj su situaciji. Neki od njih zarađuju sa strane igrajući za klubove ili podučavajući klince, ali sada je sve stalo. Sigurno ćemo imati za hranu, ali kako ćemo plaćati račune? To je teško kada ste mjesecima bez ikakvih primanja - kaže Gruzijka Sofija Šapatava (371. na WTA listi) koja je pokrenula peticiju upućenu teniskim udruženjima, koju je već potpisalo 100-ak tenisača i tenisačica.

U ATP-u i WTA-u su svjesni situacije, spremni su pomoći, ali, kako kaže predsjednik ATP-a Andrea Gaudenzi, lakše bi im bilo o tome odlučiti kad bi znali koliko će kriza trajati.

>>> Pogledajte kako razgovarati s djecom o koronavirusu

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar GeniKameni
GeniKameni
21:32 28.03.2020.

Kako li ce tek racune placati oni koji su radili na minimalcu, ili blizu minimalca. a sad nemaju ni to?

TR
Travno221
21:22 28.03.2020.

Znate onu priču o cvrčku i mravu. Ljudi trebaju naučiti da se nešto treba i prištedjeti. Za crne tj. koronadane.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije