Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veleslalom

Tek joj je 18: Robinson slavila ispred Vlhove u Kranjskoj Gori

Alice Robinson
Foto: IPA/Pixsell
15.02.2020.
u 14:28

U Kranjskoj Gori nastupila je i hrvatska predstavnica Leona Popović, no ona je odustala sredinom prve vožnje

Tek 18-godišnja Novozelanđanka Alice Robinson pobjednica je veleslaloma skijašica za Svjetski kup voženog u Kranjskoj Gori. 

Ona je do svoje druge pobjede u karijeri stigla sa 34 stotinke boljim vremenom od druge Slovakinje Petre Vlhove, dok su treće mjesto podijelile Slovenka Meta Hrovat i Švicarka Wendy Holdener sa po 1.59 sekundi zaostatka. 

Robinson je do pobjede stigla sjajnom drugom vožnjom u kojoj je ostvarila najbolje vrijeme te je nadoknadila 24 stotinke zaostatka za Vlhovom iz prve vožnje te ostvarila 34 stotinke prednosti pred Slovakinjom.

Prvi trijumf u karijeri Robinson je ostvarila u prvoj utrci ove sezone također u veleslalomu voženom u austrijskom Söldenu.

U Kranjskoj Gori nastupila je i hrvatska predstavnica Leona Popović, no ona je odustala sredinom prve vožnje.

Vodstvo u redoslijedu veleslalomašica zadržala je Talijanka Federica Brignone koja je u subotu bila osma, ona sada ima 407 bodova, druga je Vlhova sa 333, a treća Amerikanka Mikaela Shiffrin, koja nije došla u Kranjsku Goru zbog gubitka oca prije 12 dana, sa 317 bodova.

U ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa i dalje vodi Shiffrin sa 1125 bodova, druga je Brignone sa 1112, a treća Vlhova sa 971. Popović je 115. s pet bodova.

U nedjelju će se u Kranjskoj Gori voziti slalom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije