Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONAČNA ODLUKA

Tedeschiju nije prošao plan! Savez ga odbio, Cedevita ne može igrati prvu ligu

Cedevita i Olimpija
Foto: Marin Sušić/KK Cedevita
1/8
18.06.2019.
u 22:34

S obzirom na to da je KK Cedevita stekla neprenosivo pravo nastupa u HT Premijer ligi te kako nisu podastrijeti dokazi o tome da bi KK Cedevita Junior bila pravni sljednik KK Cedevite, Hrvatski košarkaški savez ne može prihvatiti navedenu prijavu za natjecanje

Hrvatski košarkaški savez odbio je prijavu Cedevite Junior za natjecanje u HT Premijer ligi što se objašnjava u priopćenju sljedećeg sadržaja:

- S obzirom na to da je KK Cedevita stekla neprenosivo pravo nastupa u HT Premijer ligi te kako nisu podastrijeti dokazi o tome da bi KK Cedevita Junior bila pravni sljednik KK Cedevite, Hrvatski košarkaški savez ne može prihvatiti navedenu prijavu za natjecanje.

Ako bi ju prihvatili, kažu iz HKS-a, došlo bi do ovoga:

- U protivnom bi nastao neprihvatljiv pravni presedan koji bi dugoročno otvorio brojna statusno pravna i regulatorna pitanja koja ne bi bila prihvatljiva niti u skladu s važećim pozitivno pravnim propisima i normama. KK Cedevita Junior kao novoosnovani pravni subjekt ne može biti doveden u povoljniji sportsko pravni položaj u odnosu na ostale članice HKS-a.

Sve to stoji u priopćenju potpisanom od povjerenika za natjecanja Dražena Jendriša koji je nama još dodao:

- Naša pravna služba sve je provjerila i došli smo do toga da je njihova prijava nevažeća. Da smo ju uvažili, otvorili bismo Pandorinu kutiju.

A sve to konkretno znači da Cedevita Junior, kao posve novi klub, mora započeti svoj život u najnižem rangu natjecanja, četvrtom odozgo, a to je Treća liga Centar. To je natjecanje jedan rang niže od natjecanja koje igra Mladost (A-2), klub za koji igraju Cedevitini juniori i kadeti, i ne može se uopće niti naći na stranicama HKS-a jer je pod ingerencijom Košarkaškog saveza Zagreba.

A KSZ je upravo taj savez koji će dati novog prvoligaša, a to je Dubrava, klub koji je posljednji zapeo u kvalifikacijama za popunu HT Premijer lige. Ako se oni ne odluče onda je sljedeći KK Dubrovnik pa Agrodalm, također zagrebački klub.

>>>> Pogledajte kako je bilo na predstavljanju fuzije Olimpije Ljubljana i Cedevite

Komentara 14

IC
ICCO
23:09 18.06.2019.

Odluka je čista ko suza, neka si Cedevita Junior registrira u 2. slovenskoj ligi u društvu sa KK Krško, KK Slovenska Vas i KK Postojna II.

Avatar MK
MK
23:26 18.06.2019.

Ovo zvući na uređenu državu, nažalost je to samo Košarkaši Savez...

DU
Deleted user
23:09 18.06.2019.

Nesto slicno kao i Medvescak u hokeju. Legija stranaca. Bez svoga kadra. Nije Cedevita uspjela ni u Hrvatskoj. Ne vjerujem da Slovenci misle da ce tu biti srece. Mogu se samo nadati ali to ne stoji na cvrstim nogama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije