Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Već je toliko prošlo

Te je noći Modrić donio najbolju odluku, zamislite što bi bilo da je rekao 'ne'

Luka Modrić
Foto: Press Association/Pixsell
1/8
26.04.2019.
u 12:34

Tih se dana naveliko govorilo da će iz Dinama preseliti u Newcastle, no čelnici kluba sa samoga sjevera Engleske predugo su vagali

Da, 26. travanj datum je koji je obilježio život Luke Modrića, odredio mu karijeru i naposljetku ga usmjerio prema osvajanju Zlatne lopte.

Naime, Luka je prije točno jedanaest godina potpisao za Tottenham, a malo je nedostajalo da tome ne bude tako i da završi u klubu u kojem bi njegov daljnji razvoj sasvim sigurno išao u drugačijem, možda čak i neželjenom smjeru.

Tih se dana naveliko govorilo da će iz Dinama preseliti u Newcastle, no čelnici kluba sa samoga sjevera Engleske predugo su vagali.

Mogli bismo reći čak i na sreću srebrne hrvatske reprezentacije jer bismo mogli teoretizirati o tome bi li Modrić u Rusiji tumačio tako značajnu ulogu da je sa Svrakama u svibnju 2009. preselio u drugu ligu.   

Uglavnom, nećkanje rivala je iskoristio prvi čovjek londonskog kluba Daniel Levy koji je u Zagreb sletio u petak, 25. travnja, ali i koji je uz braću Zdravka i Zorana Mamića dočekao novi dan za stolom hotela Westin.

>>> Prisjetite se što je prije puno godina Luka Modrić kazao novinaru Večernjeg lista 

Pregovarali su s njim dva sata, a kada je čelnik Hotspura napokon pristao na stol staviti 16.5 milijuna funti, Luka je obaviješten da se može uključiti u razgovore. 

Otprilike oko 00:45 Modrić je prihvatio ponuđenje uvjete, šestogodišnji ugovor vrijedan dva milijuna eura po sezoni, a ostatak priče zasigurno i sami pamtite.

Luka se pridružio čitavom nizu igrača koje je tog ljeta doveo tadašnji menadžer Juande Ramos, a među kojima su bili i Vedran Ćorluka, Giovani dos Santos, Jermain Defoe, Robbie Keane, Roman Pavaljučenko, David Bentley...

Istina, početak Modrićeve prve sezone u Tottenhamu nije bio blistav, traženje je dovelo do kritika, a najglasnije je odjeknula ona koju je izgovorio Arsene Wenger.  

Srećom, ispostavilo se da je tadašnji menadžer Arsenala gadno promašio temu kada je kazao da je Luka prekrhke građe da bi opstao u Premier ligi, a u tome ga je prvi opovrgnuo Harry Redknapp.

Luka Modrić je naprosto procvjetao jednom nakon što je Redknapp preuzeo klupu i pronašao mu odgovarajuću ulogu u prvoj momčadi Tottenhama, a koliko je to utjecalo na status hrvatskog reprezentativca, svjedoče i podaci da se Sir Alex Ferguson naprosto u njega zaljubio, a Chelsea nudio silne novce kako bi ga preoteo gradskom rivalu.

Pričalo se tog ljeta 2011. godine da je Modrić pokušao isforsirati odlazak na Stamford Bridge, ali je Levy ostao neumoljiv. Eto, sve dok se na vratima Tottenhama nisu pojavili čelnici madridskoga Reala, kluba čije boje Modrić i danas nosi i u kojem je postao najbolji igrač svijeta.

Zgodno je dodati, Modrić se u četvrtak oglasio novom objavom na svom profilu na Instagramu, ali se ipak nije prisjetio dana koji mu je odredio karijeru, već je čestitku posvetio još jednog svojoj golemoj ljubavi, kćerki Emi.

Ema je upravo proslavila šesti rođendan, a uz sebe ima starijeg brata Ivana i mlađu seku Sofiju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Indescribable love! ❤️😘 Happy birthday my everything! 🙏🏻 #Ema #6Years 🎂

A post shared by Luka Modric (@lukamodric10) on

Komentara 3

MK
mksdk
15:51 26.04.2019.

Sjetimo se sada nekih komentara naših bliskoistočnih susjeda: 'Taj kržljavac nema što tražiti u Engleskoj ligi, neće taj ni rezerva biti, nego će na tribinama grickati kokice', 'Igrač koji samo zna dodati prvom do sebe. A i to samo uuu nazad', 'Hobit u Engleskoj može samo donositi vodu drugima', 'Slijedeće sezone u Trabzonsporu'. Uglavnom, na Luki su nam susjedi izgubili vjerodostojnost za slijedećih 50 godina, a ujedno su i pojasnili zašto im je repka u banani (naravno, za one koji znaju čitati između redaka).

KA
kajinx
12:43 26.04.2019.

LL! Luka Legenda!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije