Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZOVU GA SVETI

Tati zaboravio uplatiti milijunski listić, obitelj ostala bez 1,2 mil. €

Iker Casillas
Foto: Instagram
03.05.2019.
u 07:00

Casillas je još kada je bio klinac, zaboravio je uplatiti očeva nogometna predviđanja za vikend. Naime, otac mu je točno predvidio svih 15 rezultata, a obitelj je izgubila otprilike 1,2 milijuna eura. No Iker ih je vratio tijekom svoje uspješne karijere.

Sjećam se kao danas kako su se prije jedno desetak godina dečki u osnovnoj školi, za vrijeme sata tjelesne kulture, svađali tko će nositi rukavice i stati na gol. Svi su htjeli biti Iker Casillas. Inače bi svi u napad, svi bi zabijali golove, stavljali palac u usta proslavljajući gol... Ali ne i tada. U to je vrijeme Casillas već bio renomirani vratar Real Madrida (od 1999. do 2015.) i u njega se gledalo kao sada u Messija.

Bila bi laž reći da nije bio jedan od najboljih na svijetu. U potpunosti je obilježio vratarsku poziciju, cijelo jedno desetljeće pa i više... Na tome kako je branio, kako je na visokoj razini igrao tolike godine može mu se samo zapljeskati. A sada pomalo bespomoćno leži na bolničkom krevetu nakon što je pretrpio srčani udar na treningu svog matičnog Porta.

U Realu je bio 16 godina

Nasreću, izvan je životne opasnosti, javio se iz bolnice i poručio: “Dobro sam”.

On je možda dobro, ali suigrači, navijači, svi njegovi poklonici, nogometni fanatici i oni koji to nisu ne mogu zažmiriti na činjenicu kako je njegova profesionalna karijera završena.

– Iker više ne može profesionalno igrati nogomet. Odsad može voditi normalan život, ali za njega je karijera završena – rekao je španjolski kardiolog Juan Antonio Corbalan.

A karijera je to na kojoj mu svatko može pozavidjeti. Započeo ju je kraljevskom omladinskom pogonu još davne 1990. Bio je član C sastava Real Madrida pa je došao u B sastav da bi do najviše stepenice u klubu stigao 1999. Od tada pa do kraja svoje karijere u Realu za Los Blancose je upisao 510 nastupa u svim natjecanjima. Nanizao je zavidan broj rekorda, ali i nagrada. Između ostalog bio je najbolji vratar svijeta... Tolike godine provedene u kraljevskom klubu, njih 16, ostavile su mnoge uspomene. Osvojio je pet puta La Ligu, dok je trofej Lige prvaka podigao tri puta.

– Iskreno, ne trebam trošiti riječi da kažem koliko je dobar, rezultati su tu. Osvojio je sve što je potrebno za pobjedu i već je godinama na visokoj razini što je možda i najteže za vratara. Španjolska gotovo nikad ne prima golove, a Casillas je glavni razlog za to – rekao je jednom prilikom talijanski vratar Gianluigi Buffon o Casillasu.

Prema Ikeru su svi u nogometnim krugovima imali respekt. Tijekom karijere dobio je nadimak “San Iker” (“Sveti Iker”) baš zbog svojih predstava na vratima. Bio je sposoban izvesti akrobatske obrane. Kada je bio na vrhuncu karijere, bio je kompletan i atletski građen, dobro poznat po svojoj agilnosti, refleksima, zaustavljanju, koncentraciji... Njegove se obrane i danas vrte na YouTubeu. Mladi vratari mu se dive, a stariji i dalje uče od njega. No nije on ništa posebno. Živio je običnim životom poput svih nas, ali uspio je zabljesnuti.

Rođen je u Móstolesu, gradiću pokraj Madrida. Otac mu je radio kao učitelj, a majka se uglavnom brinula o kućanstvu.

Jednom prilikom, još kada je bio klinac, zaboravio je uplatiti očeva nogometna predviđanja za vikend. Naime, otac mu je točno predvidio svih 15 rezultata, a obitelj je izgubila otprilike 1,2 milijuna eura. No Iker ih je vratio tijekom svoje uspješne karijere. 
Sada ima novac, a i slavu.

Poljubac nakon finala SP-a

Trenutačno je član Porta s kojim ima ugovor do 2020. Za njih je od 2015. upisao 116 nastupa. 
Osim toga, član je i španjolske reprezentacije s kojom je dva puta osvojio Europsko prvenstvo (2008. i 2012.), a ima i naslov svjetskog nogometnog prvaka iz 2010. U finalu u Južnoafričkoj Republici furija je tada pobijedila Nizozemsku, a pamtit će sve to dobro Casillas koji je tada otkrio i privatni život. Naime, nakon te utakmice odbio je dati intervju svima, osim španjolskoj TV novinarki Sari Carbonero koju je na kraju i poljubio. Ubrzo nakon toga svi su se raspisali o njihovoj ljubavi, a Sara i Iker su se na kraju i vjenčali. Imaju dva sina, Martina i Lucasa.

Vijest o srčanom udaru koji je Iker pretrpio bila je šok za mladu obitelj, posebice nakon što se sve to dogodilo samo nekoliko mjeseci nakon što je Sara morala na operaciju zbog tumora.

Bilo kako bilo, oboje su dobro, a jedino što je upitno jest Casillasova karijera. Liječnik je rekao ‘dosta’, vjerojatno će ga poslušati...

>> Pogledajte što je trener Gorice rekao nakon velike pobjede nad Hajdukom

Ključne riječi

Komentara 1

MO
modovisisajteMaraschino
10:41 03.05.2019.

kako su mogli ostati bez love ako ju nisu ni osvojili

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije