Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRENER ZAGREBAŠA

Tamše: Igrači nisu roboti i zato pogreške toleriram

PPD Zagreb Nantes
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
1/6
09.02.2019.
u 23:46

- U brzom rukometu kakvom težimo bit će i pogrešaka, ali to je normalno, igrači nisu roboti i pogreške toleriram. No želim maksimalnu koncentraciju i agresivnost tijekom svih 60 minuta te da Dance pokušamo kazniti za svaku njihovu pogrešku.

Rukometaši PPD Zagreba u nedjelju će igrati jednu od najvažnijih utakmica ove sezone. U nastavku igranja po skupinama Lige prvaka u goste im dolazi danski Skjern. Zagrebaši imaju dva boda više od posljednjeg u skupini Skjerna i pobjeda bi im značila gotovo siguran ulazak u osminu finala budući da su do kraja natjecanja po skupinama ostala još samo četiri kola. Nakon što je Nantes kod kuće izgubio od PSG-a, zagrebaši bi pobjedom zasjeli na četvrto mjesto u skupini, a ako bi kod kuće svladali i Flensburg mogli bi na kraju biti i treći.

Povratak Myrhola

- Ne gledam tako daleko. U mislima nam je samo Skjern. Ostale utakmice i računice nas trenutačno ne zanimaju - rekao je Branko Tamše, trener PPD Zagreba.

U prvom dijelu zagrebaši su osvojili bod u Danskoj (31:31), trebali su i pobijediti, ali nisu.

- U odnosu na tu utakmicu, Danci dolaze u puno jačem sastavu. Ondje nije igrao kružni napadač Myrhol koji je odlično igrao za Norvešku na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj. Nama iz te utakmice nedostaju čak trojica igrača. Ozlijeđeni su Šušnja, Božić Pavletić i Ereš. Na desnom krilu imamo samo Zlatka Horvata. Naš kapetan igrao je uvjerljivo najviše na Svjetskom prvenstvu, no morat će sada i u klubu igrati punu minutažu - istaknuo je Tamše.

Novi trener zagrebaša spreman je za danski napad.

- Većinu utakmice igraju u napadu sedam na šest, i to jako dobro. No, mi smo također dobro pripremili - naglasio je Tamše.

Kakva je momčad Skjern?

- Riječ je o jako zanimljivoj i vrlo iskusnoj momčadi kojoj je na vratima odlični islandski rukometaš Gustavsson, na lijevom krilu je Eggert o kojem i ne treba trošiti previše riječi. Lijevi vanjski je uz Mogensena i Slovenac Grebenc, na srednjem imaju švedskog reprezentativca Konradssona, a na crti spomenutog Myrhola. Ono što vrijedi za sve danske momčadi, vrijedi i za Skjern, a to prije svega znači da se oni igraju rukometa. Vodili ili gubili sa pet razlike, oni igraju svoju igru i ne odstupaju od toga - rekao je Tamše i dodao:

- U brzom rukometu kakvom težimo bit će i pogrešaka, ali to je normalno, igrači nisu roboti i pogreške toleriram. No želim maksimalnu koncentraciju i agresivnost tijekom svih 60 minuta te da Dance pokušamo kazniti za svaku njihovu pogrešku.

Kastelic zove “lavove”

Urh Kastelic je u Skjernu obranio osam udaraca. Kaže da ih u nedjelju mora obraniti puno više.

- Vratar je bez obrane nitko i ništa, a i obrani treba vratar koji će je pratiti. Vjerujem da će nam dva boda iz četiri utakmice biti dovoljna da prođemo skupinu i nadam se da možemo već u nedjelju iskoristiti prvu meč-loptu. Želio bih pozdraviti i naše Bijele lavove i pozvati i njih i sve ostale pristalice našega kluba da u što većem broju dođu u nedjelju u Arenu Zagreb i da nas podrže jer će nam njihova pomoć itekako trebati - rekao je slovenski vratar. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije