Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatski kup

Tamše: Car mi je kidao živce, dobili smo na mišiće

PPD Zagreb - Nexe
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/2
17.05.2019.
u 22:41

U nedjeljnom finalu hrvatskog kupa igrat će Dubrava i PPD Zagreb koji je jedva svladao u polufinalu Nexe (33:31)

Rukometaši PPD Zagreba i Dubrave igrat će u nedjeljnom finalu hrvatskog kupa. Zagrebašima će to biti čak 27 finale od čega su u samo jednom izgubili, 2002. godine od Metkovića.

Dubrava je izborila svoje drugo finale. Prvi put su igrali 2014. godine i izgubili od zagrebaša sa 31:39. Polufinalna utakmica između PPD Zagreba i Nexea ponudila je sve što moderni rukomet danas zahtjeva.

- Gledao sam jednu odličnu utakmicu – istaknuo je Željko Tomac, pomoćni trener norveške reprezentacije.

S njim se složio i hrvatski izbornik Lino Červar.

- Vidio sam puno, puno dobrih stvari. Jaganjac je odigrao čudesnu utakmicu – dodao je Červar.

Zagrebaši su pobijedili sa 33:31, ali su strahovali do samog kraja.

- Meni kao treneru i mom klubu je velika čast kad je PPD Zagreb morao reaktivirati legendarnog Igora Vorija koji je igrao zadnjih desetak minuta. To znači da nas jako cijene. Mislim da smo zaslužili najmanje neodlučeno – rekao je Hrvoje Horvat, trener Nexea.

Našičani su i ovoga puta imali primjedbi na sudački par Gubica-Milošević.

- Mislim da su nekoliko lopti dali Zagrebašima – dodao je Horvat.

Našičani su nakon dužeg vremena odigrali zaištu odličnu utakmicu. Imali su raspoloženijeg vratara, igrali su puno bolje u napadu, ali su bili previše puta s igračem manje, čak šest puta i imali su tek jedan sedmerac u odnosu na Zagrebovih sedam.

No, imali su priliku da iznenade. Imali su u drugom poluvremenu vodstvo od dva razlike, imali su sedmerac kojeg nisu zabili, a na kraju su primili dva "luda" pogotka od Luke Mrakovčića kada se lomio rezultat u završnici.

- Znali smo da će biti teško, ali nisam očekivao baš ovako dobru igru Našičana – rekao je Mrakovčić.

Trebalo je biti hrabar i uputiti dva čudesna šuta za dva možda ključna pogotka.

- Otvorila mi se prilika i šutirao sam – iskreno će Luka.

Ivan Sršen i Halil Jaganjac nadmetali su se tko će postići više pogodaka. Na kraju je Halil imao jedan više (11:10).

- Kada se nama vanjskima otvori šut onda to moramo iskoristiti. Mene je dobro krenulo i nisam imao namjeru stati. Drago mi je da su gledatelji vidjeli zanimljivu, napetu i efikasnu utakmicu – rekao je Jaganjac kojemu je nakon utakmice na sjajnoj igri čestitao i Yoon iz Južne Koreje, igrač koji je ne tako davno bio najbolji strijelac njemačke lige igrajući za Gummersbach 15 godina.

Branko Tamše, trener "plinara", na kraju je rekao:

- Car mi je svojim obranama kidao živce, a Jaganjac je bio nezaustavljiv. Mučili su nas s napadom sedam na šest. Ali, na kraju smo pobijedili, malo na mišiće, malo na iskustvo – rekao je Tamše.

U drugom polufinalu Dubrava je pobijedila Čakovec sa 33:30.

Komentara 1

GO
Goldstadt
06:54 18.05.2019.

i puno na sudačku kratkovidnost!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije