Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bitka za Stanley Cup

Tampa Bay Lightning izborila veliko finale!

Tampa Bay Lightning
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
18.09.2020.
u 08:32

Posljednji i jedini NHL naslov floridska momčad je osvojila 2004. godine

U finalu doigravanja NHL lige u Edmontonu igrat će hokejaši Tampa Bay Lightninga i Dallas Starsa.

Dallas je svoj posao u finalu Zapada zaključio još početkom tjedna, a sada mu se u velikom finalu pridružila i Tampa Bay nakon što je u finalu Istoka pobijedila New York Islandersa sa 4-2. Odlučujući, četvrti bod Tampa je osvojila sinoć pobijedivši nakon produžetaka s 2:1.

Islandersi su poveli u petoj minuti golom Devona Toewsa, no samo dvije minute kasnije bilo je 1:1, a gol za izjednačenje zabio je Victor Hedman.

Do kraja susreta golmani su briljirali i više nije bilo golova. Posebno se istaknuo vratar New Yorka Semjon Varlamov sakupivši čak 46 obrana. Međutim, niti on nije mogao ništa u 13. minuti produžetka kada je Anthony Cirelli zabio za pobjedu i ulazak u finale.

- Emocije su velike, igranje u finalu Stanley Cupa san je svakog djeteta. Spremni smo. Bit će to uzbudljivi dani - kazao je strijelac pobjedničkog gola.

Posljednji i jedini NHL naslov floridska momčad je osvojila 2004. godine, a igrala je i finale 2015. izgubivši od Chicago Blackhawksa.

Dallas je na Istoku u finalu pobijedio Vegas Golden Knightse sa 4-1 izborivši svoje peto finale. Jedini naslov Starsi su osvojili 1999.

Finale se također igra na četiri pobjede, a prva utakmica na rasporedu je u noći sa subote na nedjelju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije