Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NHL LIGA

Tampa Bay i Anaheim slavili u gostima

Chicago Blackhawks, NHL liga
Reuters
11.01.2010.
u 09:03

Gostujući kod Chicago Blackhawksa, ponajbolje momčadi NHL lige, hokejaši Anaheim Mighty Ducksa pobijedili su s uvjerljivih 3:1.

Igra im nije bila jednako uvjerljiva. Štoviše, domaća je momčad potpuno dominirala utakmicom uputivši čak 43 udarca u okvir vrata. Švicarski vratar kalifornijskog sastava Jonas Hiller obranio je 42.

S druge strane, Ducksi su uputili u okvir domaćih vrata samo 12 udaraca od kojih tri neobranjiva. Riječ je o izjednačenju klupskoga, ali i ligaškog rekorda po najlošijem napadačkom učinku u povijesti NHL lige. Anaheim je 12 udaraca na vrata ostvario još i 22. listopada 1996. godine protiv Philadelphije, a upravo su Chicago Blackhawksi također mizernom količinom udaraca ugrozili vrata Minnesota North Starsa, današnjih Dallas Starsa, osmog prosinca 1991. godine.

Pogotke za Anaheim zabili su Corey Perry te tandem finskih veterana, Saku Koivu i Teemu Selanne.

Utakmicu koja je u petak prekinuta sredinom druge trećine zbog slabe osvjetljenosti u dvorani u Newarku dovršili su domaći New Jersey Devilsi i Tampa Bay Lightning. Gosti, koji su u trenutku prekida imali vodstvo 3:0, pobijedili su na kraju 4:2 te time prekinuli seriju od deset uzastopnih poraza u ogledima. Nastavak utakmice su, s obzirom na loše rezultatsko stanje domaćih, došle pogledati tek tri tisuće gledatelja s kupljenom ulaznicom.

Steven Stamkos (20), prvi pick drafta pretprošle godine, zabio je dva pogotka. Drugi je najučinkovitiji igrač Tampe sa 41 ostvarenim poenom (21 pogodak, 20 asistencija).

NHL liga, nedjelja:

New Jersey – Tampa Bay 2:4

Chicago – Anaheim 1:3

Carolina – Ottawa 4:1

Columbus – Dallas 2:0

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije