Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJE MEDIJA

Talijanski novinari nakon Dinama: Šok, fijasko i noćna mora

19.09.2019.
u 22:30

– Atalantin debi u Ligi prvaka pretvorio se u strašnu noćnu moru – piše Tuttosport u kojemu se nastavlja: Nespretni i plašljivi bili su osuđeni golom Leovca i hat-trickom Oršića.

Mali Dinamo iz male zemlje s malim budžetom u grotlu bogate Lige prvaka i nogometnih giganta proživio je lijepih 90 i nešto minuta na Maksimiru.

Tribine nabijene navijačima, igrači koji su trčali i na plus 4 protiv Atalante pobili su sve one navode da zagrebačka momčad ne može napraviti ništa u elitom natjecanju.

Istina, povijest im ne ide na ruku jer u prijašnjih šest nastupa nikada nisu prošli dalje. Ni sada im nitko i ništa ne garantira da će proći, ali barem su grupu C otvorili velebnom pobjedom od 4:0 protiv momčadi iz Bergama, debitanta u Ligi prvaka, momčadi koja je prošle sezone završila kao treća na prvenstvenoj tablici Serie A.

Oršić je hit

Prva tri boda Dinamo tako ima i vjerojatno slavi, dok talijanski susjedi pišu o lošoj predstavi svoje momčadi.

– Atalantin debi u Ligi prvaka pretvorio se u strašnu noćnu moru – piše Tuttosport u kojemu se nastavlja:

Nespretni i plašljivi bili su osuđeni golom Leovca i hat-trickom Oršića.

Na naslovnici lista La Gazzette dello Sport pak stoji:

Fijasko Atalante, šok na debiju! Gasperini: Zavili su nas u crno.”

U izvještaju su podrobnije opisali crnu noć za klub:

– Atalanta je kažnjena vlastitim oružjem. Dinamo je iskusan u Ligi prvaka, a Gasperini je prekasno prešao na sustav 4-3-3. Tad se momčad digla, ali onda se pojavio vratar Livaković koji je maestralno obranio zicer.

Nije pohvale dobivao samo Dominik Livaković. Ime Mislava Oršića koji je zabio tri gola Talijani su dobro upamtili.

– Debi Atalante iz noćne more u Zagrebu. Nad Gasperinijevom momčadi Dinamo je dominirao. Oršić je zvijezda s hat-trickom – piše u Corriere dello Sportu.

Talijani hvale i trenera Nenada Bjelicu:

– Lekcija koju je očitao Gasperiniju medalja je koju slobodno može isticati na prsima. Samo za ovu priliku promijenio je sustav i pogodio. Prizemljio je Olma i pogodio. Rezultat 4:0 podići će moral momčadi – stoji u listu Gazzetta.

Osim Talijana, na Dinamo se osvrnuo i trener Manchester Cityja Pep Guardiola koji je s “građanima” pobijedio Šahtar s 3:0. Dinamo im je sljedeći protivnik 1. listopada u 21 sat.

Pep kreće na analizu plavih

– Svaki put kada promatram suparnika, a sada ću se posvetiti Dinamu, uvijek nastojim vidjeti najbolje što može dati. Ne zanimaju me njegove slabe točke, zanima me gdje je jak – kazao je Guardiola.

A jake strane itekako će moći naći kada bude gledao snimku utakmicu protiv Atalante.

No moramo biti realni i priznati da će utakmica na Etihadu biti sasvim druga priča, a jedina prednost Bjeličine momčadi je ta što Guardiola ne zna puno o zagrebačkom klubu.

Priznao je to kada je ždrijebom odlučeno tko će s kim igrati.

– Nisam pogledao nijednu utakmicu Šahtara ove sezone. Ustvari, nisam gledao ni Dinamo ni Atalantu – priznao je tada Guardiola koji će se sada itekako baciti na analizu.

BBC još piše kako je Dinamo spriječio City da zasjedne na vrh skupine C.

>> Pogledajte kako je Dinamo slavio protiv Atalante

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar doog_kool
doog_kool
07:47 20.09.2019.

Šta su talijančići mislili da će njihov treći klub pobjediti prvaka države koja je viceprvak svijeta.....eh moji talijančići spustite se malo na zemlju....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije