Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRZNAR DOZVOLIO MINERALNU

Talentirani vatreni dobio je dostojnu zamjenu u Dinamu: 'Nakon utakmice mi je poslao poruku'

Dinamo i Legia sastali se 3. pretkolu Lige prvaka
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/3
12.08.2021.
u 20:00

– Napokon smo dočekali navijače na tribinama, neopisiv je osjećaj izići pred 30.000 ljudi. To smo čekali jako dugo – rekao je Franjić

Melodija himne Lige prvaka ponovno polako odzvanja hodnicima Maksimira. Igrači trenera Damira Krznara pobijedili su Legiju s 1:0 (ukupno 2:1) i plasirali se u četvrto pretkolo tog elitnog natjecanja. Play-off Lige prvaka je tu, a hrvatski prvak osigurao je i barem natjecanje u skupini Europske lige. U njemu će sudjelovati ako ga u play-offu LP-a pobijedi moldavski Sheriff. No, vratimo se još malo na utakmicu u Varšavi koju je u 20. minuti golom odlučio Bartol Franjić.

Rasterećenje za sve

– Bila je to psihički najteža utakmica. Ne mogu reći da se sve odvijalo po planu, ali imali smo viziju da će utakmica biti takva kakva je bila. Znali smo da ćemo morati energetski biti na najvišoj razini. Prošli smo tu jednu stubu, ali ne želimo se ovdje zaustaviti. Nadamo se da ćemo dobro analizirati našeg idućeg suparnika i otići dalje. Cilj nam je Liga prvaka – kazao je Krznar.

Jesu li igrači imali vremena za opuštanje?

– Čak smo im dopustili da popiju mineralnu. Bila je to najteža i najbitnija utakmica. Ovo je sad svima veliko rasterećenje – rekao je pa se osvrnuo na priče da se Jakić ne osjeća dobro:

– Vjerojatno je riječ o nekakvoj želučanoj virozi.

U sljedećem krugu, Dinamo čeka Sheriff, što reći o njemu?

– Gledali smo ga malo, nezgodna je to momčad, pogotovo u napadu, ima tri-četiri dobra igrača. Dojam je da je individualno jači, ali uzet ćemo si vremena, napraviti analizu i pripremiti momčad.

Veliki je problem za Dinamo ozljeda braniča Rasmusa Lauritsena.

– Nije dobro. Prvi pregledi nisu previše optimistični, izgleda da je riječ o ozbiljnijoj ozljedi aduktora, ali da ne skačemo pred rudo, ići će na magnetsku rezonanciju pa ćemo znati više.

Amer Gojak zadovoljan je nakon pobjede:

– Postigli smo veliki uspjeh, ostvarili ciljeve. U onoj momčadi u kojoj sam igrao prije i u ovoj sada ne nedostaje kvalitete, želja i borbenost su iste. Nema velike razlike.

Junak pobjede Bartol Franjić zamijenio je Joška Gvardiola i skromno govori o svom pogotku.

– Bio je to jedan trenutak koji je presudio, no bitna je bila momčad i nju ističem. Gledao sam tu akciju za gol nekoliko puta, nisam baš spavao poslije utakmice. Joško Gvardiol javio mi se nakon utakmice i čestitao mi. Nadam se da ću ga dostojno zamijeniti – rekao je Franjić i dodao:

Jedva su dočekali navijače

– Igram na mjestu zadnjeg veznog, ali na koju god me poziciju trener stavi, dat ću sve od sebe. Napokon smo dočekali navijače na tribinama, neopisiv je osjećaj izići pred 30.000 ljudi. To smo čekali jako dugo – rekao je Franjić, koji se nada da će i u Maksimiru u susretu s moldavskim Sheriffom biti takva atmosfera:

– Nadam se da će u Maksimir navijači doći u što većem broju, kao i u Tiraspol, i da ćemo postići što bolji rezultat. Nismo previše razmišljali o Sheriffu, bili smo fokusirani na Legiju, no znamo da je vrlo kvalitetna momčad. Pripremat ćemo se za njega ovih dana – zaključio je mladi dinamovac.

Komentara 2

GI
gismund
08:05 13.08.2021.

s krznarom na klupi bolje je da ne idemo u LP jer ćemo tamo biti kanta za napucavanje...bolje EU liga nego se sramotiti u LP

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije