Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CROATIA CUP

Tako je! Kraljice šoka srušile svjetske prvakinje na krilima sjajne Ćamile Mičijević

Poreč: Hrvatske rukometašice protiv Nizozemske u HEP Croatia Cupu
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/2
15.04.2021.
u 00:07

U četvrtak se sastaju Nizozemska i Brazil, a u petak će naše rukometašice igrati protiv Brazilki.

Na otvaranju HEP Croatia Cupa, hrvatska ženska rukometna reprezentacija je u Poreču pobijedila aktualne svjetske prvakinje Nizozemke sa 24-23.

Bez izbornika Nenada Šoštarića koji je u karanteni, sa Snježanom Petikom na klupi, brončane s posljednjeg EP-a su otvorile susret u sastavu Pijević na vratima, Šimara i Zadravec na krilima, Debelić na crti, te na vanjskim pozicijama Mićijević, Blažević i Krsnik.

Hrvatska je bolje ušla u utakmicu i u osmoj minuti je prvi put otišla na plus dva (5-3). Međutim, Nizozemke su okrenule rezultat serijom 5-0. Malo po malo, naše su rukometašice topile prednost Nizozemki i u 24. minuti stigle do novog izjednačenja (10-10), a u završnici prvog dijela naše su djevojke zabile još tri gola za 13-10 na poluvremenu.

Nizozemska je otvorila nastavak s dva brza gola, međutim Hrvatska je u 38. minuti ponovno otišla na +3 (16-13). U 43. minuti je bilo plus četiri (19-15), a na ulasku u posljednjih deset minuta Hrvatska ima pet razlike.

No, uporne Nizozemke su minutu prije kraja smanjile na 24-23. Dvadeset i dvije sekunde prije kraja, Valentina Blažević ne uspijeva iskoristiti sedmerac i odvesti nas na sigurnu udaljenost. Ali ne uspijevaju niti Nizozemke u posljednjem napadu zabiti za izjednačenje.

Najefikasnija u hrvatskim redovima bila je Ćamila Mićijević sa sedam pogodaka. Pet je dala Dora Krsnik. Tea Pijević je imala 13 obrana. Kod Nizozemske najbolja je bila Estevana Polman sa šest pogodaka.

U četvrtak se sastaju Nizozemska i Brazil, a u petak će naše rukometašice igrati protiv Brazilki.

HEP Croatia Cup - raspored utakmica
14.04.2021.
HRVATSKA - Nizozemska 24-23 (13-10)

15.04.2021. (četvrtak)
18:00 Nizozemska - Brazil

16.04.2021. (petak)
20:00h HRVATSKA - Brazil

Komentara 1

DU
Deleted user
08:11 15.04.2021.

Bravo za cure, nekako sam mišljenja da je Mičijević u ovoj ekipi sve, dobri duh ekipe moralno i igrački.Lijepo je vidjeti da su tim, nasmijane i pune motiva za nadigravanje zato bravo Hrvatska!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije