Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Političari odlučuju

'Ta odluka nije dobra jer postoji veliki rizik za prijenos koronavirusa'

Koronavirus u Italiji
Foto: REMO CASILLI/REUTERS/PIXSELL
1/4
14.04.2020.
u 14:46

Talijansko prvenstvo prekinuto je 9. ožujka, a do kraja sezone ostalo je 12 kola i nekoliko zaostalih utakmica

Jedan od vodećih talijanskih infektologa Giovanni Rezza protivi se tome da se natjecanje u Prvoj nogometnoj ligi nastavi već u svibnju.

- Čitao sam da neki predlažu da se igrači testiraju svakih nekoliko dana, a to mi se čini nerealnim. Nogomet je kontaktni sport i postoji veliki rizik za prijenos koronavirusa i moj savjet je da se u svibnju još ne kreće sa nastavkom Serie A. No, o tome će odlučiti političari -  izjavio je Rezza.

>> Na drive-in testiranje na koronavirus možete doći automobilom, taksijem, pa čak i pješke

 

U Italiji je više od 150.000 ljudi zaraženo koronavirusom, a gotovo 20.000 ih je umrlo. Među zaraženima je bilo i dosta nogometaša u talijanskim prvoligašima.

Talijansko prvenstvo prekinuto je 9. ožujka, a do kraja sezone ostalo je 12 kola i nekoliko zaostalih utakmica.

Od 9. ožujka na snazi je izvanredno stanje zbog pandemije koronavirusa, ali se očekuje kako će se restriktivne mjere ublažiti 4. svibnja.

Na taj bi datum igrači mogli nastaviti s treninzima u malim skupinama, a planira se da se natjecanje nastavi krajem svibnja.

Talijanski nogometni savez u srijedu će održati sastanak na kojem će se razgovarati o zdravstvenim protokolima za igrače tijekom treninga.

Ključne riječi

Komentara 1

GO
Golub1961
14:55 14.04.2020.

Došao pokupio lovu i ode bratu u rezervni državu a još malo ide i gradonačelnik za njima jadna nam majka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije