Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLOVENIJA OPEN

Svjetskoj prvakinji Ani Znaor dva zlata, Marko Deša osvojio srebro

'znaor_nnn_ipl_121109'
'Photoshop'
12.11.2009.
u 16:26

Kod seniorki Ana je bila prva u semi i light kontaktu (+65 kg), a Marko drugi kod seniora u semi kontaktu (do 89 kg).

Ana Znaor, kick-boksačica iz Malinske, osvojila je dva prva mjesta na 26. Slovenija openu, turniru u semi i light contactu koji se tradicionalno održava u Zagorju ob Savi. Iz Primorsko-goranske županije od muških nastupio je samo Marko Deša iz Omišlja koji je osvojio drugo mjesto. Na turniru je sudjelovalo 415 boraca iz devet država. Znaor je bila najbolja među seniorkama u semi i light contactu u kategoriji preko 65 kilograma.

Tri borbe do srebra

Odradila je pet borbi. U semi contactu je pobijedila Talijanku Ariannu Merlo 13:5, Višnju Faragunu iz Labina 11:2 i Slovenku Maju Vetršek 17:9, dok je u lightu bila bolja od Mađarice Imole Toth i Puljanke Maje Britvić. Marko Deša je srebrni među seniorima u semi contactu do 89 kg. Do srebra je odradio tri borbe. Pobijedio je Talijana Stefana Santangela 9:2 i Bugara Tonija Ivanova 6:4, dok ga je u finalu porazio domaći borac Primož Bračić 15:12.

– Medalje u Sloveniji samo su nastavak uspješnih nastupa Ane i Marka koji se pripremaju za Svjetsko prvenstvo u semi contactu koje će se krajem mjeseca održati u talijanskom Lignanu – rekao je trener Predrag Znaor.

Ana Znaor je nedavno u Austriji postala svjetska seniorska prvakinja u light contactu, a intenzivirala je nastupe i u semi contactu.

Više od 800 boraca

Sudjelovala je u Bagnatici na sedmom Italia openu, gdje je u konkurenciji više od 800 boraca iz 14 zemalja osvojila dvije bronce u kategoriji iznad 65 kg i u tzv. open kategoriji. Pobijedila je Talijanke Nicolettu Bruni 15:9, Eriku Boselli 11:8 i Robertu Cavallaro 10:7 te Britanku Lisu Boardman 14:10, a izgubila je od aktualnih svjetskih i europskih prvakinja iz Mađarske. Anu je u +65 kg pobijedila Zsofia Minda 19:9, a u open kategoriji Ana Kondar 13:9.

Marko Deša je u Bagnatici imao dvije borbe. U open kategoriji je u kvalifikacijama poražen od Norvežanina Jana Sollia 6:4, a u kategoriji do 89 kg bolji je bio Slovenac Primož Bračić 12:11.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije