Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIVREMENO SUSPENDIRAN

Svjetski viceprvak u skoku u vis propušta EP u Berlinu

Danil Lisenko
Foto: Reuters/Pixsell
03.08.2018.
u 14:03

IAAF je već u svibnju ove godine oduzeo neutralni status za pet ruskih atletičara, konkretno pet ruskih brzih hodača, među kojima je svjetski viceprvak na 20 km Sergej Širobokov

Svjetski viceprvak u skoku u vis iz 2017. Rus Danil Lisenko privremeno je suspendiran i neće se moći natjecati na Europskom prvenstvu, koje se od 6. do 12. kolovoza održava u Berlinu, zbog neprijavljivanja mjesta boravka i nemogućnosti da pristupi testiranju na doping, objavila je u petak Međunarodna atletska federacija (IAAF).

Osvajač zlatne medalje na dvoranskom prvenstvu ove godine u Birminghamu, Lisenko je bio jedan od 74 ruskih atletičara koji su se mogli natjecati pod neutralnom zastavom nakon što ih je svjetsko antidopinško tijelo proglasilo "čistim".

IAAF je već u svibnju ove godine oduzeo neutralni status za pet ruskih atletičara, konkretno pet ruskih brzih hodača, među kojima je svjetski viceprvak na 20 km Sergej Širobokov, jer ih je trenirao Viktor Čegin, kojem je doživotno zabranjena bilo aktivnost u sportu, uoči ekipnog svjetskog prvenstva u toj disciplini.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije