Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIZARNO

Svjetski su prvaci, a sramota je s kakvim se problemima u Hrvatskoj susreću

Lopoč
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/6
31.08.2019.
u 14:05

- Duže od 300 metara ne možeš veslati, moraš stati. Osjećamo se napušteno i izdano

Valent i Martin Sinković osvojili su zlato u dvojcu bez na Svjetskome prvenstvu u veslanju u Linzu-Ottensheimu. Olimpijski pobjednici tako su obranili zlato i tako još jednom proslavili hrvatsko ime.

No, nevjerojatno je s kakvim se problemima susreću dok treniraju u Hrvatskoj. O svemu tome uoči SP-a govorio je njihov trener Nikola Bralić.

Nakon ljeta provedenog na jezeru Peruća, zajedno sa svojim štićenicima Valentom i Martinom Sinkovićem, Bralić se vratio u Zagreb kako bi finalizirali sportsku formu. 

– Nakon što na Perući nismo izgubili ni jedan jedini trening, na Jarunu nas je dočekala katastrofa s lopočima. Nikad ih toliko nije bilo, a jezero je sve pliće. Ovdje je žabokrečina. Duže od 300 metara ne možeš veslati, moraš stati.

Osjećamo se napušteno i izdano. Nije se smjelo dozvoliti da se toliko lopoča napuni. Ako nema ljudi za čišćenje, moglo se platiti studentima kojima bi rukovodili veslački treneri. Ovo je šest izgubljenih dana treninga i ne znam koliko će to utjecati na našu formu. Osim toga, ovamo su na pripreme došli i veslači iz Srbije, Turske, Azerbajdžana i Švicarske pa ni oni ne mogu trenirati. 

Zbog problema s lopočima veslački treneri apeliraju već godinama, no ništa se ne mijenja

– Ako se već neće kopati i produbljivati jezero, neke se stvari ipak mogu organizirati. Pomoći od ŠC Jaruna je sve manje jer njihove ljude miču da rade na Ljetu na Savi, na Bundeku, po Sljemenu... Ono što smo mi mogli napraviti jest smanjiti broj dana priprema, kupiti manje vesala i čamaca i taj novac uložiti u čišćenje Jaruna.

Bolje da osiromašimo plovni park pa da preživimo nego ovako što sjedimo na grani koju pilimo. Bolje tu granu malo skresati, ali je spasiti nego je prepiliti. Ja jedino u tome vidim izlaz i zato bi se i zagrebački i hrvatski savez trebali angažirati. Pomoć od Grada, odnosno Holdinga više ne možemo očekivati pa idemo onda svoj novac preraspodijeliti.

A i mi treneri morat ćemo dio svog posla “bataliti” da si osiguramo pristojne uvjete. Bolje da treniramo pola sata u pravim uvjetima nego tri sata u nikakvim uvjetima. Radije bih da dva i pol sata potrošimo na čišćenje da bismo pola sata trenirali. 

Komentara 7

LA
lajh1985
14:35 31.08.2019.

Moj glas bandinjo nikad nije i nikad nece dobit

Avatar Graničari Stari
Graničari Stari
14:48 31.08.2019.

Bandićeva sramota!! Halo, o čemu mi pričamo. Nisu u stanju očistiti jezero! Koliko to može koštati?? Par milijuna kuna. Sramota. Sramota!

Avatar zajutrak
zajutrak
14:31 31.08.2019.

Kaj, i u ovakvom prekrasnom slavlju vi morate pljunuti.., ma dajte više VL ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije