Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EP plivanje

Svjetski rekordi Peatyja i Kolesnikova, Blašković u finalu

Adam Peaty
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
04.08.2018.
u 19:19

Hrvatski plivač, 20-godišnji Bruno Blašković plasirao se u finale Europskog prvenstva u Glasgowu u disciplini 100 metara slobodno.

Hrvatski plivač, 20-godišnji Bruno Blašković plasirao se u finale Europskog prvenstva u Glasgowu u disciplini 100 metara slobodno. 

Blašković je je u subotnjem polufinalu ostvario rezultat 48.80 sekundi te se kao posljednji, osmi plasirao u nedjeljni finale.

Blaškovićev rezultat iz polufinala je za osam stotinki bolji od vremena kojega je ostvario u jutarnjim kvalifikacijama, a od Rusa Danile Izotova, koji ima status prve rezerve za finale, bio je brži za dvije stotinke, dok je od srpskog reprezentativca Velimira Stjepanovića, koji je završio kao 10. u polufinalu, bio je bolji za tri stotinke.

Najbolje vrijeme polufinala ostvario je Talijan Alessandro Miressi sa 48.11 ispred Francuza Mehdyja Metelle sa 48.31 te Mađara Nandora Nemetha i Rusa Vladislava Grineva koji su plivali 48.48.

>> Pogledajte i zašto ovog dječaka s pravom zovu Superman

Finale na 100m slobodno na programu je u nedjelju od 18.20 sati.

Britanski plivač, 23-godišnji Adam Peaty u finalu je utrke na 100 metara prsno na Europskom prvenstvu u Glasgowu postavio novi svjetski rekord u toj disciplini. 

Peaty je do zlata stigao s vremenom od točno 57.00 sekundi čime je za 13 stotinki popravio vlastiti rekord kojega je postavio na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru prije dvije godine.

Inače, pobjedom u Glasgowu Peaty je treći put zaredom osvojio europsko zlato na ovoj dionici, najbolji je bio i u Berlinu 2014. te Londonu 2016. Uz tri europska zlata, Peaty je i dvostruki svjetski prvak na 100m prsno (Kazan 2015, Budimpešta 2017) te aktualni olimpijski pobjednik iz Rija.

Srebrno odličje osvojio je još jedan Britanac James Wilby sa 58.54, a do bronce je stigao Rus Anton Čupkov sa 58.96. 

Mladi ruski plivač, 18-godišnji Kliment Kolesnikov osvojio je naslov europskog prvaka na 50 metara leđno u Glasgowu s novim svjetskim rekordom u toj disciplini.

Kolesnikov je u finalu slavio s vremenom od točno 24.00 sekunde čime je za četiri stotinke nadmašio dosadašnji najbolji rezultat u ovoj disciplini, a kojega je punih devet godina držao Britanac Liam Tancock.

Srebrno odličje osvojio je Rumunj Robert-Andrei Glinta sa 24.55, a brončano Irac Shane Ryan sa 24.64.

Ranije u subotu svjetski rekord postavio je i Britanac Adam Peaty koji je u finalu na 100 metara prsnim stilom ostvario vrijeme od 57.00 sekundi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije