Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UTRKA U Abu Dabiju

Svjetski prvak Hamilton pobjedom završio sezonu

Lewis Hamilton i Toto Wolff
Foto: DPA/Pixsell
01.12.2019.
u 16:15

– Ponosan sam i zahvalan na svojoj momčadi koja me je gurala cijelu godinu. Pokušali smo izvući što više iz ovog prekrasnog auta. Lijepo je voziti u vremenu u kojemu je puno novih, talentiranih vozača. Privilegiran sam što sam ovdje s njima – rekao je Hamilton.

Posljednja utrka sezone u svjetskom prvenstvu formule 1 bila je samo rutina za Lewisa Hamiltona (34) koji je već ranije osigurao šesti naslov prvaka. Sada je utrku u Abu Dabiju završio kao prvi i poboljšao si statistiku.

U svom je Mercedesu ciljem prošao u vremenu 1:34:05.715. Drugi je završio Max Verstappen (Red Bull) koji za vodećim zakasnio nešto više od 16 sekundi. Treći je bio Charles Leclerc (Ferrari) koji je ciljem prošao za 1:34:49.150.

Bila je ovo 250. utka za Hamiltona, čak 84. pobjeda u karijeri. Sada ima samo sedam manje od legendarnog Schumachera. Postao je i tek drugi vozač nakon Michaela Schumachera koji je u jednoj sezoni odvozio sve krugove i u svim utrkama osvojio bodove. Potvrdio je tako svoju dominaciju u elitnom sportu.  

Ponosan sam i zahvalan na svojoj momčadi koja me je gurala cijelu godinu. Pokušali smo izvući što više iz ovog prekrasnog auta. Lijepo je voziti u vremenu u kojemu je puno novih, talentiranih vozača. Privilegiran sam što sam ovdje s njima – rekao je Hamilton.
Hamilton je tako sezonu završio s ukupno 413 bodova, slijedi ga momčadski kolega  Valtteri Bottas s 326...

Što se konstruktora tiče, naslov je uzela momčad s. Sakupio je ukupno 739 bodova, najveći konkurent Ferrari je sezonu završio s 504 boda. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije