Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUKOMETNI SPEKTAKL

Svjetski kup rukometnih veterana u Omiš doveo preko 800 rukometaša i rukometašica

Foto: Privatna arhiva
1/16
10.09.2021.
u 15:00

Svjetski kup rukometnih veterana trajat će do nedjelje 12. rujna, kada će najboljima biti dodijeljene medalje i priznanja.

Spektakularnim otvaranjem, kakvog se ne bi postidjela ni puno poznatija natjecanja, sinoć je u omiškom Sportskom centru Ribnjak započeto četvrti po redu ''Svjetski kup rukometnih veterana'', natjecanje bivših rukometašica i rukometaša koje mnogi smatraju i neslužbenim prvenstvom svijeta za rukometne veterane.

Preko 800 rukometašica i rukometaša iz 17 zemalja svijeta, nakon svečanog defilea i predstavljanja, rasplesalo se uz nastup Igora Cukrova te i na taj način potvrdilo kako je slogan Svjetskoga kupa "Game is not over" precizno pogođen. Od danas će se sudionici boriti za bodove i plasman u pet kategorija, tri muške 35 +, 42 + te 50 +, i dvije ženske 30 + te 40 +.

Foto: Privatna arhiva

- Zahvalio bih svima koji su na bilo koji način sudjelovali ili pomogli u organizaciji jer bez njihove pomoći ovako nešto jednostavno ne bi bilo moguće napraviti u kompliciranom vremenu u kojem živimo. U nekim drugim okolnostima imali bi između 1.500 – 2.000 sudionika, na žalost, zbog pandemije su brojni prijavljeni morali odustati od dolaska – kazao je organizator Svjetskog kupa rukometnih veterana Mario Čaljkušić te dodao:

- Već sada imamo brojne rezervacije i najave za sljedeću godinu i godine koje slijede, imamo i poziv da se priključimo velikim sustavima koje organiziraju veteranska natjecanja koje su prepoznale naš rad, i vjerujemo da će ovo jednoga dna postati službeno natjecanje pod kapom IHF-a. -

Dobrodošlicu sudionicima zaželjeli su omiški gradonačelnik Ivo Tomasović, koji je Svjetski kup i proglasio otvorenim, dožupan Stipe Čogelja i predsjednik županijske turističke zajednice Joško Stela. Svjetski kup rukometnih veterana trajat će do nedjelje 12. rujna, kada će najboljima biti dodijeljene medalje i priznanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije