Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPOKON Svjetski jedriličarski savez okupio sedam regata u natjecanje

Svjetski kup ove godine prvi put

04.12.2008.
u 18:05

Nakon nekoliko godina planiranja, Svjetski jedriličarski savez odlučio je pokrenuti Svjetski kup za olimpijske klase.

– Svjetski je kup odlična ideja, možda je samo vrijeme početka malo nesretno izabrano, jer u prvoj godini nakon Olimpijskih igara u svijetu jedrenja se malo toga zbiva, većina jedriličara tek se sad polako vraća treninzima, a u puni regatni zamah krenut će tek 2010. godine. No odnekud treba početi – smatra glavni trener Hrvatskog jedriličarskog saveza Tonči Antunović.

Svjetski kup počinje u prosincu s australskim Sail Melbourneom od 16. do 21. prosinca. Prilično je izvjesno da prva regata ciklusa neće imati veliki odaziv jedriličara, koji će svoje budžete za iduću godinu mahom ipak rezervirati za europski dio ciklusa s pet od ukupno sedam regata prvog Svjetskog kupa.

U Melbourne, 1. prosinca putuje četvero hrvatskih jedriličara, laseraši Milan Vujasinović (Labud, Split), Ivan Taritaš (Sv. Nikola, Zagreb), Daniel Mihelić (Galeb, Kostrena) i Tina Mihelić (Galeb).

Bodove za poredak Svjetskog kupa donosit će plasman među prvih 20 jedriličara. Prvo mjesto na regati nosit će 20 bodova, drugo 19, treće 18...

Bodovat će se također i poredak nacija, tako da će se u svakoj klasi svakoj naciji zbrajati rezultati dvaju najbolje plasiranih natjecatelja.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije