Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVJETSKI KUP

Kljaković Gašpić vodeći uoči plova za odličja, Dolenc u polufinalu

Ivan Kljaković Gašpić
Tino Jurić
31.10.2015.
u 19:20

Rasplet situacije u finalu Svjetskog kupa bio je očekivan s obzirom na visoku razinu forme koju su naši natjecatelji pokazali.

Ivan Kljaković Gašpić i Tonči Stipanović jedrit će zadnjeg dana finala jedriličarskog Svjetskog kupa u Abu Dhabiju u plovu za odličja, dok se Martin Dolenc plasirao u polufinale.

Rasplet situacije u finalu Svjetskog kupa bio je očekivan s obzirom na visoku razinu forme koju su naši natjecatelji pokazali. Sve manje od plasmana u plovove za odličja za Ivana Kljakovića Gašpića, Tončija Stipanovića i Martina Dolenca bio bi podbačaj.

Istina, flota finaša je vrlo mala, ali kad je već zbog broja sudionika plov za odličja bio siguran onda je Kljaković Gašpić zadao sebi drugi cilj, a to je naravno što viši plasman. Dan uoči kraja mu to sasvim dobro ide. Nakon šest jedrenja je prvi, sa četiri boda prednosti u odnosu na drugoplasiranog Britanca Edwarda Wrighta.

- Kao i prethodna dva dana vjetar iz pustinje je izdržao dva plova. U prvom sam malo izgubio u stranici niz vjetar, Englez se odvojio tako da sam samo mogao kontrolirati ostatak flote. Drugi plov vjetar je bio slabiji, koncentrirao sam se Wrighta. Izmijenjivali smo se u vodstvu, turski kormilar nam je bio blizu. Nadomak cilj bio sam u čistom vodstvu, međutim dobio sam penal, morao odraditi kazneni okret i tako opet ušao drugi. Šteta što nisam kapitalizirao još malo prednosti u drugom plovu, uoči sutrašnjeg plova za odličja - komentirao je Kljaković Gašpić.

Tonči Stipanović nalazi se nakon šest jedrenja za Laser na sedmom mjestu, deset ga bodova dijeli od postolja, međutim s obzirom da nije prvi do bronce, već tu ima dosta kormilara ispred njega koji također konkuriraju, s pokojim bodom manje, treba se dosta toga složiti da i ove godine uzme medalju u Abu Dhabiju.

- Laganiji vjetar danas. U prvom plovu sam malo predugo čekao na lijevoj strani, poslije nisam dobro odjedrio niz vjetar i nisam se više mogao izvući. Bio sam 14. U drugom plovu sam se držao desno, imao sam jači vjetar od drugih i ušao drugi u cilj. Šteta, mogao sam se u ukupnom poretku ubaciti među prvu trojicu, ovako će sutra biti teško, ali ne i nedostižno doći do medalje - razmišljanje je Tončija Stipanovića.

Prvi je i dalje Australac Tom Burton.

Pozivna disciplina daske sa zmajem ima drugačiji format natjecanja, 12 natjecatelja ulazi u polufinale, dvije skupine po šest, iz kojih onda po trojica idu u finale. Martin Dolenc je nakon deset jedrenja osmi, prije prosvjeda. Čak šest plovova su zmajari odradili u subotnjem danu natjecanja.

- Prenosimo u polufinale četiri boda, u polufinalu su dva plova, moram biti u svojoj skupini treći da bi ušao u finale u kojem se jedri jedan plov. Sve je otvoreno i sve je moguće - zadovoljan je naš mladi daskaš.

>> Kljaković Gašpić drugi nakon prvog dana

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije