Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLIČNA VIJEST

Italija ipak dolazi na Poljud i igrat će pred publikom protiv Hrvatske

Ivica Tucak
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
13.04.2015.
u 13:23

– Nisam znao da reprezentacija u vaterpolu petnaest godina nije bila u Splitu – rekao je izbornik Ivica Tucak

Najbolji hrvatski centar Nikša Dobud suspendiran je od Svjetske antidopinške agencije. To je uzdrmalo vaterpolo reprezentaciju koja u Splitu ugošćuje Italiju u sklopu posljednjeg kola Svjetske lige. Dobud je suspendiran, ne može igrati protiv Italije, ali to je najmanji problem za Hrvatsku. Naime, bude li Svjetska antidopinška agencija ustrajna, Dobudu prijeti dvogodišnja suspenzija.

– Došlo je do zabune, Dobud je bio na dopinškoj kontroli nakon utakmice protiv Crne Gore, nalaz je bio negativan. Nakon utakmice u Budvi ostao je u Crnoj Gori, dopinška je kontrola potrajala, znate da igrači imaju katkada problema s trajanjem tih kontrola. Bilo je kasno za povratak kući. Međutim, dvanaest sati poslije agencija mu je banula na kućnu adresu na kojoj ga nije bilo. Riječ je o običnom nesporazumu, mi kao savez stojimo iza Dobuda i poduzet ćemo sve mjere da ga zaštitimo – objasnio je izbornik Ivica Tucak.

Da nije bilo tog nesretnog događaja s Dobudom, utakmica s Italijom bila bi predstavljena kao veliki spektakl, s naznakom da Italija stiže u Poljud i igrat će pred publikom. Rezultatskog imperativa nema, jer Hrvatska je neporažena, osigurala je prvo mjesto i nastup na završnom turniru, što se igra u talijanskom Bergamu od 23. do 28. lipnja.

– Nisam ni znao da reprezentacija u vaterpolu petnaest godina nije bila u Splitu. Bez obzira na to što nema rezultatskog imperativa, sve ćemo učiniti da odigramo dobru utakmicu, da to bude spektakl. Igramo protiv jedne od najjačih svjetskih reprezentacija – kazao je izbornik Ivica Tucak.

Kapetan Josip Pavić ispravio je izbornika, prisjetio se utakmice na bazenu na Zvončacu protiv Rusije.

–  Bilo je to prije trinaest godina, a to je duže nego što nogometna reprezentacija nije bila u Splitu. Italija u Poljudu, svi preduvjeti za pravu predstavu su tu. Uvjeren sam da će publika doći na bazen i da ćemo se, na kraju, bez obzira na neke ozljede, zajedno radovati – rekao je Pavić.

Osim suspendiranog Dobuda, Tucak zbog ozljeda neće imati na raspolaganju ni Sandra Sukna i Damira Burića.

>> Dobud se vraća u prvu momčad, ali tek nakon Rijeke

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije