Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
WTA Finale

Svitolina će igrati za obranu naslova

Jelina Svitolina
Foto: Reuters/Pixsell
02.11.2019.
u 13:34

Ukrajinka će za drugi naslov pobjednice WTA Finala, koji je prvi put osvojila prošle godine u Singapuru, igrati protiv pobjednice drugog polufinala u kojem će prva tenisačica svijeta Australka Ashleigh Barty igrati protiv druge na WTA ljestvici Čehinje Karoline Pliškove.

Ukrajinska tenisačica Elina Svitolina prva je finalistica završnog WTA turnira u kineskom Shenzhenu, gdje je u subotnjem polufinalu došla do pobjede nakon što joj je Švicarka Belinda Benčić predala meč u trenutku kad je Ukrajinka vodila sa 5-7, 6-3, 4-1. 

Benčić se još u prvom setu žalila na bol u nozi te primila liječničku pomoć, ali se zadržala na terenu sve dok Svitolina nije došla na dva gema do pobjede.

Ukrajinka će za drugi naslov pobjednice WTA Finala, koji je prvi put osvojila prošle godine u Singapuru, igrati protiv pobjednice drugog polufinala u kojem će prva tenisačica svijeta Australka Ashleigh Barty igrati protiv druge na WTA ljestvici Čehinje Karoline Pliškove.

Barty je prvi put u polufinalu, a Pliškovoj je ovo treći pokušaj da se domogne prvog finala na završnom turniru.

Pobjeda u finalu završnog turnira donosi 750 bodova uz one osvojene u skupini te novčanu nagradu od 3.505.000 američkih dolara na već zarađen iznos u grupnoj fazi.

WTA Finale, pojedinačno - polufinale

Elina Svitolina (Ukr/8) - Belinda Benčić (Švi/7) 5-7, 6-3, 4-1, predaja

ATP Pariz: Herbert i Mahut u finalu

Francuzi Pierre-Hugues Herbert i Nicolas Mahut probili su se u finale parova na ATP turniru Masters 1000 serije u Parizu, gdje su u subotnjem polufinalu nadigrali Nijemce Kevina Krawietza i Andreasa Miesa sa 7-6 (1), 6-0.

Herbert i Mahut u finalu čekaju boljeg iz dvoboja hrvatsko-slovačkog para Ivan Dodig - Filip Polašek i ruske kombinacije Karen Hačanov - Andrej Ruboljov, koji je na rasporedu kao posljednji u subotnjem programu, nakon pojedinačnih polufinalnih dvoboja Novak Đoković - Grigor Dimitrov i Denis Shapovalov - Rafael Nadal.

ATP Pariz, parovi - polufinale

Pierre-Hugues Herbert / Nicolas Mahut (Fra/7) - Kevin Krawietz / Andreas Mies (Njem/5) 7-6 (1), 6-0

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije