Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMAO 25 GODINA

Svijet šokiran ubojstvom brončanog olimpijca: Na ulici ga izboli nožem

Denis Ten
Foto: Reuters
19.07.2018.
u 19:01

- Denis Ten je bio odličan atletičar i veliki ambasador svog sporta - rekao je Thomas Bach iz Međunarodnog olimpijskog odbora.

Kazahstanski klizač Denis Ten, brončani s Olimpijskih igara u Sočiju, preminuo je u četvrtak u 25. godini života nakon napada nožem, objavili su iz Kazahstanskog olimpijskog odbora. 

Ten je izboden nožem u bedro, nakon što su mu dvojica muškaraca pokušala opljačkati automobil u glavnom kazahstanskom gradu Almati, javlja novinska agencija Kazinform.

- Denis Ten je bio odličan atletičar i veliki ambasador svog sporta - rekao je Thomas Bach iz Međunarodnog olimpijskog odbora.

- Tople osobnosti i šarma. Velika je tragedija izgubiti ga tako mladog - dodao je Bach.

Ten je izgubio nekoliko litara krvi u napadu, te je podlegao ozljedama u bolnici.

- Bio je odličan klizač, i legenda našeg sporta, naš ponos - rekao je Aristanbek Muhamediuli, kazahstanski ministar kulture i sporta za Kazinform. '

- Preminuo je bez obzira na vrhunske liječnike koji su se borili za njegov život. Ovo je užasna i nepravedna tragedija - naglasio je ministar.

Uz olimpijsku brončanu medalju, na svjetskim je prvenstvima Ten bio srebrni 2013., te brončani 2015. godine. 

Ove godine na svojim trećim zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu u Južnoj Koreji završio je na 27. mjestu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije