Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U raljama koronavirusa

Svijet oplakuje preminule sportaše, najviše je pogodila smrt europskog prvaka

Coronavirus Stock
Foto: James Warwick/PA Images/PIXSELL
01.04.2020.
u 16:43

Svijet sporta najviše je pogodila smrt bivšeg europskog boksačkog prvaka Talijana Angela Rottolija (61). Rottoli je preminuo u Bergamu, u bolnici Ponte San Pietro, u kojoj su dva tjedna prije umrli i njegova majka i brat.

Bivši američki tenisač Patrick McEnroe (53), mlađi brat daleko slavnijeg Johna, pozitivan je na koronavirus. Nekadašnji izbornik američke Davis kup reprezentacije obznanio je tu informaciju putem društvenih mreža otkrivši:

- Prve simptome osjetio sam prije 10-ak dana. Test je bio pozitivan i to je loša vijest, a dobra je da se osjećam dobro. Bolest kao da se povukla, nadam se da je najgore iza mene. Idemo pobijediti ovo čudo - poručio je Patrick.

On je samo jedan od mnogih bivših ili sadašnjih sportaša koji su se zarazili ovim opasnim virusom. Na poduljem popisu su 43 nogometaša talijanske Serie A, među kojima su najpoznatiji Juventusovi igrači Daniele Rugani i Balise Matuidi, francuski reprezentativac. Desetoricu pozitivnih ima Fiorentina (u kojoj igra i naš Milan Badelj), još devetoricu Sampdoria. No, niti jedan od tih igrača nije imao teže simptome bolesti.

U Engleskoj je bio zaražen Arsenalov menadžer Mikel Arteta (38), ali on se oporavio, kao i igrač Chelsea Callum Hudson-Odoi, prvi igrač Premier lige s tim virusom. Zarazila su se i osmorica nogometaša West Hama te četvorica iz Portsmoutha... Kad je španjolski nogomet u pitanju najviše zaraženih bilo u Valenciji (pola momčadi). U SAD-u su bili zaraženi košarkaši NBA lige Rudy Gobert i Donovan Mitchell (članovi Utah Jazza), ali oni su se oporavili, a bolesnike još imaju Detroit Pistons, Brooklyn Nets, Denver Nuggets i Philadelphia 76ers.

Poznata su i tri slučaja među biciklistima - na koronavirus su bili pozitivni Kolumbijac Fernando Gaviria, Rus Dimitrij Strahov i Argentinac Maximiliano Richeze, s tim što je Kolumbijac u međuvremenu izašao iz bolnice. Turski boksački savez objavio je prije nekoliko dana kako su tri njegova borca i jedan trener zaraženi koronavirusom, a to se dogodilo tijekom kvalifikacijskog turnira za odlazak na Olimpijske igre koji je prekinut u Londonu. Na istom turniru zarazio se i hrvatski boksač Toni Filipi, prvi hrvatski sportaš s tom bolešću.

Među tenisačima prvi se zarazio mladi Brazilac Thiago Seyboth Wild (20), među atletičarima najpoznatiji bolesnik je iranski diskaš Esan Hadadi (na OI u Londonu osvojio je srebro), a u rukometu se žarište stvorilo u njemačkom bundesligašu Löwenu iz kojega su zaražena četvorica igrača (prvi je bio Danac Mensah Larsen). Virus je detektiran i kod devetero mađarskih plivača i plivačica, među kojima se našla i svjetska prvakinja Bolgarka Kapas.

Neki su, na žalost, i umrli. Svijet sporta najviše je pogodila smrt bivšeg europskog boksačkog prvaka Talijana Angela Rottolija (61). Rottoli je preminuo u Bergamu, u bolnici Ponte San Pietro, u kojoj su dva tjedna prije umrli i njegova majka i brat. Od koronavirusa je preminuo i bivši predsjednik madridskog Reala Lorenzo Sanz (76), kao i bivši predsjednik Olympiquea iz Marseillea Pape Diouf (68). A u Španjolskoj je zabilježena još jedna tragična smrt: od posljedica zaraze umro je 21-godišnji Francisco Garcia, nogometaš i trener nižerazrednog Atletica iz Portada...

Kao što vidimo, koronavirus ne bira i za sportaše je zapravo od životne važnosti to što nema natjecanja i što su i sami u izolaciji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije