Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvalifikacije za EP U-21

Švicarska očitala lekciju Šuškovim izabranicima

\'24.03.2011., Dugopolje, Split - Prijateljska nogometna utakmica U-21 reprezentacija Hrvatske i Ukrajine.Lendric Ivan Photo: Nino Strmotic/PIXSELL\'
Nino Strmotic/PIXSELL
05.09.2011.
u 21:28

Nakon startnog domaćeg poraza u skupini 5. kvalifikacija za EP uzrasta do 21 godine protiv Gruzije (0:1), naši su mladi reprezentativci u Švicarskoj rastavljeni na sastavne dijelove, mogao je Kalinić "progutati" i više od četiri gola

Od prve je minute to bio neravnopravan dvoboj, činilo se kao da su Švicarci (mnogi naturalizirani) barem dvije godine stariji od naših mladića – toliko su, naime, djelovali u duelima moćnije, igrački zrelije, taktički mudrije!

Rano vodstvo samo je olakšalo posao domaćinu, koji je u prvom dijelu imao još nekoliko zgoda, no Kalinić je, srećom, samo jednom bio svladan. U nastavku se naša momčad naivno otvorila i bio je to početak kraja! Švicarci su, naime, zgusnuli sredinu i brzim protunapadima dolazili u velike prilike.

Tri su iskoristili, a gol je uvijek visio u zraku kad su Švicarci krenuli prema našem 16-ercu. Imala je, istina, i naša momčad dvije prilike, ali Šitum i Kukoč nisu zabili. No, bili su to samo očajnički bljeskovi po svemu slabije i podređene momčadi...

– Ovo je bila naša utakmica istine! Švicarci su bili brži, čvršći i potentniji od nas, u ovome su trenutku i ozbiljno kvalitetniji – rekao je razočarani izbornik Ivo Šušak.

Hrvatska je igrala u ovom sastavu: Kalinić – Antolić, Pavlović, Glumac, Kukoč – Brozović; Kovačić (od 46. Trebotić), Šovšić (od 62. Čop), Vujičević – Slišković (od 65. Lendrić), Šitum.

Strijelci: 1:0 Zuber (8.), 2:0 Toko (62.), 3:0 Kasami (79.), 4:0 Seferović (81.).

U dugom susretu Španjolska je pobijedila Gruziju 2:0.

Ključne riječi

Komentara 29

XI
xiulo
22:34 05.09.2011.

ivomati ------------------ ma on je još premlad on je više za U17...

mučki_đubrivoje
08:29 06.09.2011.

nevjerojatno!

IV
ivomati
22:29 05.09.2011.

by the way danas je igrao hrvatski Messi Mateo Kovacic

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije