Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IDEMO PO POBJEDU!

Dalić više nema pravo na kalkuliranje: Evo što za naše znači pobjeda Švicaraca

UEFA Europsko prvenstvo 2020, Hrvatska - Češka
Goran Stanzl/PIXSELL
20.06.2021.
u 21:36

Nedjelja je stigla, dvije utakmice u 18 sati. Italija je s 1:0 svladala Wales i osigurala prvo mjesto, Velšani su drugi, a u onom nama bitnom, drugom susretu dana, Švicarska je u Bakuu pobijedila Tursku 3:1

Ako Portugal pobijedi Njemačku u subotu, Švicarska i Turska remiziraju u nedjelju, Njemačka remizira s Mađarskom u srijedu, nama je dovoljan i jedan bod protiv Škotske za prolazak, računali su hrvatski navijači nakon loše utakmice protiv Češke u petak. 

Subota je prošla. Još smo živi, može remi. 

Nedjelja je stigla, dvije utakmice u 18 sati. Italija je s 1:0 svladala Wales i osigurala prvo mjesto, Velšani su drugi, a u onom nama bitnom, drugom susretu dana, Švicarska je u Bakuu pobijedila Tursku 3:1. 

Haris Seferović (6') i Xherdan Shaqiri (26' i 68') uništili su hrvatska nadanja o mogućem prolasku sa samo dva boda. Sada za vatrene u utorak igra samo pobjeda, žele li u osminu finala Europskog prvenstva. 

Podsjetimo, četiri najbolja trećeplasirana idu dalje.

Poredak trećeplasiranih (gol razlika):

  • Švicarska 4 (4:5) - ima utakmicu više
  • Portugal 3 (5:4)
  • Austrija 3 (3:3)
  • Finska 3 (1:1)
  • Španjolska 2 (1:1)
  • Hrvatska 1 (1:2)

POGLEDAJTE VIDEO: Josip Brekalo

Komentara 46

GR
Grandstar
22:40 20.06.2021.

Nebi ni htio da prodemo grupu bez pobjede a neke bolje ekipe ispadnu Ne treba mi takvo slavlje nit neka mracna i lazna pobjeda Bolje herojski izgubit nego kukavicki zivjet

ST
stefj
01:01 21.06.2021.

Možemo reći da je uvijek problem u izborniku, no ovaj puta je to baš jako vidljivo. Igrače ima, nisu možda toliko dobri kao na svjetskom, ali su većina sasvim solidni... No postaviti toliko lošu taktiku, koja je u samoj ideji kriva, i onda to tvrdoglavo ponoviti u 3 utakmice, stvarno nema nekog razumnog objašnjenja... Nogomet je jednostavna igra u kojoj se treba dati gol. Imaš igrače koje imaš i nema tu puno filozofije. Treba igrati jednostavno, npr. nabacuješ loptu na Petkovića, on će je u većini slučajeva zadržati i proslijediti na krilo te tako relativno jednostavno dođeš u fazu napada. Ako ga pak striktno čuvaju po dvojica-trojica, to ostavlja prostor za druge igrače... U napadu pak igraš na povratne lopte i kombinacije po zemlji jer nemaš nikoga tko zna igrati glavom. I onda uvježbavaš što ti treba za tu ideju... A koliko nešto ne štim s treninzima vidi se po tome da naši ne mogu na utakmici formirati niti trokut da bi stvorili višak i izašli s loptom. Uz to napad izgleda kao da su se svi dogovorili da se nađu kod aut linije... Imamo jedne od najboljih igrača sredine, imamo jedno-dva dobra krila, dobrog golmana, Oršić je čak bio u najboljoj ekipi EL. Neke reprezentacije naprave cijelu igru oko jednog igrača i ne izgledaju loše, a mi ne možemo oformiti kostur s 4-5 dobrih igrača?

AN
ante555
00:35 21.06.2021.

Ocito je i Dalic svoju misiju zavrsio, igramo lose njemu se pise nas debakl

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije