Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLUKA KOMISIJE

Svi prvoligaši dobili licencije, ostaje upitno tko će uz Zadar ispasti iz druge lige

28.08.2013., Stadion u Maksimiru, Zagreb - MAXtv 1. HNL, 05. kolo, NK Lokomotiva - HNK Hajduk. Rijetki gledatelji dosli su na utakmicu koja se igrala po velikom pljusku.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/7
23.05.2016.
u 15:25

Sad je okončan i žalbeni postupak i u njemu je i pet preostalih tražitelja dobilo potrebnu dozvolu za prvu ligu – Cibalia, Inter, Osijek, Split i Šibenik.

Hrvatski nogometni savez objavio je odluku komisije za žalbe u postupku licenciranja klubova. Na kraju su svi prvoligaši dobili licencije. Sedam ih je dobilo već u prvoj fazi – Dinamo, Hajduk, Istra, Lokomotiva, Rijeka, Slaven Belupo i Zagreb.

Cibalia i Šibenik prošli

Sad je okončan i žalbeni postupak i u njemu je i pet preostalih tražitelja dobilo potrebnu dozvolu za prvu ligu – Cibalia, Inter, Osijek, Split i Šibenik. Dakle, i novi prvoligaš Cibalia dobio je licenciju, kao i Šibenik koji svoj put do Prve HNL mora tražiti preko dodatnih kvalifikacija u kojima igra s Istrom 1961.

Zadar jedini sigurno ispada

Dakle, svi prvoligaši i potencijalni prvoligaši nemaju problema, elitna liga nam je riješena. No u drugoj ligi nije tako. Iz lige su trebala ispasti tri kluba, a sada će ipak ispasti samo dva jer prvak treće lige istok, nogometni klub Međimurje nije dobio licenciju. Tako u drugu ligu ulaze Novigrad kao pobjednik treće lige zapad i Solin koji je bio najbolji u skupini jug.

No, ostaje otvoreno tko će, uz posljednjeplasirani Zadar ispasti iz druge lige. Naime, arbitraži sud treba odlučiti o slučaju Božić. U žalbenom postupku odlučeno je da se utakmica Hrvatskog dragovoljca i Rudeša registrira rezultatom 3:0 za Rudeš jer je za momčad iz Sigeta igrao Ivan Božić koji je već u tekućoj sezoni irao za dva kluba (u Kazahstanu i u Šibeniku), a po propozicijama ne smije igrati u više od dva.

Odluči li se na arbitraži da ostaje odluka od 3:0 za Rudeš, onda iz zajedno lige sa Zadrom ispada Hrvatski dragovoljac. Odluči li se ipak u korist Sigećana i utakmica registrira s na terenu ostvarenim rezultatom 1:0 (a baš je sporni Ivan Božić bio strijelac tog pogotka), onda bi u drugoj ligi ostao Hrvatski dragovoljac, a Segesta bi ispala iz lige.

Navodno bi se sve to trebalo riješiti u roku od tjedan dana, a dotad će se tresti u Sigetu i Sisku.

>> Samo sedam klubova dobilo licencije za Prvu HNL, evo tko nije prošao

Komentara 1

ZO
zokysk82
16:46 23.05.2016.

- Prema članku 11, stavak tri, klub nije odgovoran za propust u registraciji igrača, a propust se nije ni dogodio - tvrdi prvi čovjek zagrebačkog kluba. gospodo iz HD,vas se ne kaznjava ra registraciju igraca,koja je pravovaljana,vec za NASTUP igraca,kojii nije imao pravo nastupa,iz gore navedenog razloga :)....sretnoi u 3.HNL

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije