Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MAKSIMIRSKO RUGLO

Svi pokisli na groznom stadionu, ali državu baš boli briga!

Hrvatska - Kosovo
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
03.09.2017.
u 08:40

Cijeli državni vrh bio je na utakmicama Eura u Francuskoj, “ponosili” su se našim igračima, no kada taj ponos trebaju pokazati i izgradnjom stadiona, onda ih nema nigdje.

Bio je to potop u Maksimiru, kiša se spustila na travnjak u stilu one Balaševićeve “riješilo nebo na potopi svijet”. A taj jučerašnji maksimirski pljusak još je jednom pokazao na koliko jadnom stadionu mora igrati hrvatska nogometna reprezentacija. Na stadionu bez krova, u nehumanim uvjetima, čim padne malo kiše.

Svih 7000 navijača koji su jučer bili na Maksimiru trebali bi dobiti diplomu zbog velike podrške kockastima, jer doći na utakmicu po ovakvom vremenu graniči sa sadomazohizmom.Imamo u reprezentaciji igrače koji dirigiraju igrom Reala, Barcelone, Fiorentine, Intera, ali imamo i državu koja nije sposobna sagraditi nacionalni stadion na kojem bi dostojno mogli igrati kockasti.

Naravno, ne može se garantirati da bi se na novom stadionu, s najnovijom drenažom, jučerašnja utakmica mogla odigrati, no sigurno bi šanse za odigravanje bile puno veće. Zašto Makedonci, čija je reprezentacija 135. na Fifinoj ljestvici, u Skopju imaju novi stadion na kojem su nedavno europski Superkup igrali Real i Manchester United, zašto Slovenija ima bombončić od stadiona u Stožicama, a Hrvatska mora igrati na maksimirskoj rugobi, koja i ovako “ušminkana” za prošlogodišnje utakmice Lige prvaka izgleda kao trećerazredni europski stadion.

Hrvatska - Kosovo
1/19

Stadion s kojim se, s pravom, sprdaju svi strani novinari i navijači kada ga pohode. Ovakve utakmice najviše svjetske razine, kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, zaslužuju puno bolji stadion od maksimirskog. Kako očekivati da reprezentacija ima gromoglasnu podršku, kako očekivati pun stadion, kad su navijači osuđeni da u slučaju kiše kućama moraju mokri do kože.

Cijeli državni vrh bio je na utakmicama Eura u Francuskoj, “ponosili” su se našim igračima, no kada taj ponos trebaju pokazati i izgradnjom stadiona, onda ih nema nigdje. S novcima koji se već potrošio na “uređenje” maksimirskog rugla posljednjih 20-ak godina već se mogao sagraditi potpuno novi stadion, no mi Hrvati očito za to nismo sposobni. Radije su mnogi, od tog ulupanog novca, dio sebi spremili u džep. A Modrić i društvo, ali i vjerni navijači, zato i dalje moraju igrati u maksimirskom ruglu.

 

Komentara 118

PO
postolar
09:11 03.09.2017.

Pavijane od novinara,postoje stadioni u Rijeci,Osijeku,Splitu i pogotovo za utakmicu protiv Kosova koji je mala reprezentacija, odlični kako pišeš "bonbončić" od stadiona u Puli-"Drosina Aldo".Koliko je novca već bačeno na "renoviranje" rugla u Maksimiru?!? Za taj se novac moglo novi stadion napraviti.Onaj u Leipzigu na kojem igraju Red Bull koštao je 116 milijuna € i ima 43.000 mjesta,na njemu su se igrale utakmice SP 2006,dakle zadovoljava sve kriterije osim jednog-pre jeftin je pa se lopovi i krimosi ne mogu "namiriti".Ali koliko se sječam neki "znalcii pametnjakovići" u ZG i oko GNK Dinama su željeli da država izgradi stadion koji bi koštao debelo preko 200 milijuna € pa se pitam koliko lopovi moraju u njihove nikad pune džepove pokrasti ?!? I zašto toliko "skupi" stadion, umjesto biti sretan sa manjim i jeftinijim ali modernim i NOVIM ?!? Koštaju li hrvatski građevinari više od njemačkih ?!? Smiješno koliko lopova ima u Hrvatskoj,zato i igramo na ruglu i još dugo čemo igrati.

LI
lipa75
09:04 03.09.2017.

Dobro se sjecam prve faze uredjenja Maksimirak iz druge polovine devedesetih koje je vodio Novosel. Samo tada je potroseno novca otprilike isto koliko i za novi stadion u Sevilli koji je tada izgradjen za SP u atletici.

DO
DonQuijote
09:36 03.09.2017.

Kakav glup članak. Da je stadion uređen onda bi kukurikali o tome kako se lova baca na stadione a nema vrtića. Ukratko od kada ste se prodali, postali ste smeće od novina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije