Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poslušali savjet

Svi na oprezu! Zbog koronavirusa odgađaju sportske priredbe

Atletika
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
1/3
Autori: Drago Hudika, Hina
30.01.2020.
u 08:43

Nakon što je Međunarodni skijaški savez odlučio je otkazati utrke Svjetskog kupa, koje su se u veljači trebale voziti u Kini, to isto je učinio Svjetska atlettska federacija koja je otkazala Svjetsko dvoransko prvenstvo u ožujku

Svijet s velikim zanimanje prati događaje s epidemijom koronavirusa u Kini. Svi su na oprezu, pa tako i sportaši.

Nakon što je Međunarodni skijaški savez odlučio je otkazati utrke Svjetskog kupa, koje su se u veljači trebale voziti u Kini, to isto je učinio Svjetska atlettska federacija koja je otkazala Svjetsko dvoransko prvenstvo u ožujku.

Atletika
1/3

Skijaši su trebali voziti super-G i spust 15. i 16. veljače na planini Xiaohaituo pokraj Yanqinga, Bila bi to provjera uoči Zimskih olimpijskih igara u Pekingu 2022. godine.

Yanqing je oko 50 kilometara sjeverno od Pekinga, a FIS je procijenio da je opasnost od koronavirusa prevelika. Zasad se ne zna gdje će se i hoće li se uopće voziti spomenute utrke.

A Svjetsko dvoransko prvenstvo u atletici trebalo se održati od 13. - 15. ožujka. Organizatori natjecanja poslušali su savjet Svjetske zdravstvene organizacije, a prvenstvo je odgođeno za godinu dana. 

U Kini je od koronavirusa dosad preminulo više od 130 osoba, te se proširio na još 16 zemalja. Virusom je ukupno zaraženo više od 6.000 osoba, a za taj virus još zasad ne postoji cjepivo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije