Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Njemačka

Svi hvale Hrvata: Kovačev Bayern je ubojit i kreativan

Bayern
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
14.08.2018.
u 20:38

Lewandowski je i dalje ponajbolji napadač svijeta, to je sada dokazao. Samo svjetske klase mogu postići hat-trick u važnoj utakmici – rekao je hrvatski trener

Niko Kovač fantastično je krenuo u sezonu, sa svojim novim klubom Bayernom osvojio je njemački Superkup nokautiravši s 5:0 svoj bivši klub Eintracht.

Njemački mediji puni su hvale za igru Kovačeva Bayerna.

Kicker je Kovačev novi Bayern opisao s dvije riječi – kreativni i ubojiti.

Hrvatskog stručnjaka posebno je hvalio Bild napisavši da je Niko posebno zaslužan za “podizanje” Poljaka Lewandowskog koji je postigao hat-trick.

>> Pogledajte i po čemu ćemo pamtiti Mandžinu karijeru u vatrenima

“Novi trener je od početka čvrsto poručio da Lewandowski mora ostati. Puno razgovara s njim i daje mu na znanje da se potpuno oslanja na njega, da mu apsolutno treba”, piše Bild.

– Lewandowski je i dalje ponajbolji napadač svijeta, to je sada dokazao. Samo svjetske klase mogu postići hat-trick u važnoj utakmici – rekao je Niko nakon utakmice te dodao:

– Zadovoljan sam igrom, nadam se da će nas ovaj trofej još više očvrsnuti i pomoći nam u budućnosti. Moram spomenuti da je razlog što smo igrali tako dobro i Jupp Heynckes koji je s Bayernom osvojio prvenstvo prošle sezone. Hvala mu što mi je ostavio tako jaku momčad. Zabavno je raditi s tim dečkima. Nadam se da ćemo tako nastaviti i biti uspješni.

Boateng blizu odlasku u PSG

Bayern je jedan od rijetkih nogometnih velikana koji ljetos nije dovodio pojačanja. No Kovaču to očito ne smeta.

– Imam jako dobru momčad i težak izbor koga staviti u prvih 11. U načelu, ne trebaju mi novi igrači. Možemo reagirati samo ako se netko teže ozlijedi. Ali zapravo mi nitko ne treba.

No, Kovač će možda ostati bez jedne zvijezde u momčadi. Njemački reprezentativac Jerome Boateng ima ozbiljnu ponudu PSG-a i za dobru odštetu mogao bi put Pariza.

– Nema novosti o Boatengu, PSG ga želi, a ja ne znam hoće li otići. Igrač je najviše klase i sretan sam što ga imam. Vidjet ćemo što će se dogoditi – poručio je znakovito Kovač.

A Kovača su nakon utakmice hvalili i igrači.

Uh, radili smo zaista naporno posljednjih tjedana. No, mi igrači smo sretni na Kovačevim treninzima, a i jako smo motivirani ove sezone. Vjerujem da ćemo s novim trenerom biti vrlo uspješni – rekao je Thiago Alcantara.

Thomas Müller prije dva tjedna rekao je da na nekim Kovačevim treninzima uopće nisu vidjeli loptu, a poslije pobjede nad Eintrachtom je kazao:

– Novi tener točno zna što želi. Vidi se to i po njegovim uputama za vrijeme treninga i utakmica. Trenerove upute su kratke, ali oštre i vrlo jasne. A kad je tako, nama igračima je lakše raditi – rekao je Müller te poručio da se varaju oni koji misle da je Kovač defenzivan trener:

>> Pogledajte i kako je Madrid dočekao Modrića

– Na treninzima stalno inzistira da u završnici što više igrača bude u suparničkom šesnaestercu. Ta je “matematika” vrlo jasna – tada su nam veće šanse da zabijemo gol. Kovač nam to stalno ponavlja na treningu.

Ne trebaju mu pojačanja

Braco Salihamidžić, sportski direktor Bayerna, donio je jučer Kovaču dobre vijesti.

– Alabi ništa nije puknulo u koljenu, brzo bi trebao biti spreman za travnjak – rekao je Salihamidžić te o Kovačevim zaslugama za uspjeh u Superkupu dodao:

– Prije nepuna tri mjeseca izgubili smo od Eintrachta s 1:3, a sada smo ga pobijedili s 5:0. Naravno da je za to zaslužan i trener.

Bayern je postupio po onoj staroj nogometnoj izreci: “Ako ga ne možeš pobijediti, dovedi ga k sebi”.

Možda Kovač nije razvikano trenersko ime, ali već sada pokazuje da jest trener za Bayern.

A uza svu svoju stručnost još je i jako štedljiv, nije poput Guardiole koji je odmah nakon dolaska na Allianz Arenu rekao: “Dajte mi 200 milijuna eura za transfere”. Kovač je rekao: “Pojačanja mi ne trebaju”.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije