Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Wimbledon

Švedovoj "zlatni set", do 6:0 protiv Errani bez izgubljenog poena!

jaroslava švedova
PA/Pixsell
30.06.2012.
u 18:35

Nikad se u povijesti Grand Slam turnira nije dogodilo da netko osvoji set bez izgubljenog poena.

Meč Jaroslave Švedove i 10. nositeljice Sare Errani u trećem kolu ovogodišnjeg Wimbledona ostat će zlatnim slovima upisan u povijest Grand Slam turnira. Uistinu zlatnim, jer kazahstanska tenisačica u osvajanju prvog seta 6:0 nije ni jedan poen prepustila svojoj suparnici Errani, inače ovogodišnjoj finalistici Roland Garrosa. U teniskoj terminologiji tako osvojen set zove se - zlatni set.

Švedova je u 15 minuta uragana pomela svoju suparnicu i osvojili 24 uzastopna poena postavši tako prva u povijesti Grand Slam turnira koja je uzela set bez izgubljenog poena! U drugom setu Errani se malo pribrala, no svejedno je izgubila - 4:6.

No, Švedovoj takvi pothvati nisu strani, 2006. godine je bila vrlo blizu zlatnog seta kad je u drugom kolu Memphisa Amy Frazier dozvolila samo jedan poen u cijelom setu.

Inače, u teniskoj povijesti zabilježen je samo jedan slučaj zlatnog seta dosad - bilo je to davne 1983. godine, kad je na turniru Delray Beach Bill Scanlon odigrao savršen set protiv Marcosa Hocevara u pobjedi 6:2, 6:0.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije