Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slovačka

Šveđani i Finci u finalu Svjetskog prvenstva, Granlund zabio kao Fox

finska
AFP
13.05.2011.
u 22:27

Švedska i Finska igrat će u finalu ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u hokeju na ledu, koje se igra u Slovačkoj. Šveđani su u polufinalu razbili branitelje naslova Češku 5:2, a Finci su bili bolji od Rusije 3:0

Finci su do pobjede došli u vrlo čvrstoj i borbenoj igri. Prvi pogodak zabio je Mikael Granlund, u stilu Medveščakova ljubimca Aarona Foxa, kada je lani zabio gol tako da je prošao iza gola, palicom podignuo pak i zavrnuo iznad vratarovih ramena u mrežu. Isto to napravio je Granlund u 26. minuti susreta.

Ruska igra raspala se u posljednjoj trećini. Pogocima Janija Lajunena i Jarkka Immonena Finci su potvrdili plasman u finale SP-a, koji se igra u nedjelju u Bratislavi (20.30 sati). U istoj dvorani Orange Areni igrat će se i susret za treće mjesto (16 sati).

Švedska i Češka tvrdo su odigrali prvu trećinu. No, u nastavku igralo se mnogo otvorenije u čemu su se Šveđani bolje snašli. Istina, Češka je prva povela, ali to kao da je razljutilo Skadinavce koji su početi tresti mrežu češkog vratara Ondreja Paveleca.

Švedska je tako treći put zaredom u finalu SP-a, a u nedjelju će protiv Finske loviti svoj deveti naslov, prvi nakon 2006. Za treće mjesto igrat će Češka i Rusija.

U petak je odlučeno da će Rusija biti domaćin Svjetskog prvenstva 2016. godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije