Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAPETAN SE IZLANUO

Šveđani ostali bez napadača pa slučajno otkrili zamjenu...

International Friendly - Sweden Training
TT NEWS AGENCY/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
10.10.2020.
u 21:28

"Nije ništa ozbiljno, dobio je neugodan udarac i sigurno ga neće biti. Pokušat ćemo ga osposobiti za drugu utakmicu," kazao je izbornik, koji nije želio otkriti tko će zaigrati umjesto njega u napadu

Nakon dva uvodna domaća poraza od Francuske (0-1) i Portugala (0-2) na startu Lige nacija, raspoloženje u taboru švedske reprezentacije popravila je pobjeda u Moskvi protiv Rusije (2-1) u prijateljskom susretu igranom u srijedu.

Šveđani sada očekuju sutrašnji ogled protiv Hrvaske s mnogo više optimizma.

"Ohrabrila nas je pobjeda protiv Rusije, optimisti smo uoči utakmice," kazao je izbornik švedske vrste Janne Andersson na novinarskoj konferenciji u Zagrebu.

Dodao je kako neće moći računati na napadača Mainza Robina Quaisona koji je otpao zbog ozljede zadobivene na prijateljskoj utakmici protiv Rusije.

"Nije ništa ozbiljno, dobio je neugodan udarac i sigurno ga neće biti. Pokušat ćemo ga osposobiti za drugu utakmicu," kazao je izbornik, koji nije želio otkriti tko će zaigrati umjesto njega u napadu.

"Vidjet ćemo večeras nakon razgovora s mediciskom službom," dodao je Andersson.

No, to je slučajno otkrio kapetan Marcus Berg kazavši kako će uz njega u napadu zaigrati igrač Real Sociedada Alexander Isak. 

"Robina nažalost, nema, ali Isak je pokazao koje osobine ima pa to ne mijenja naš način igre. Igrali smo zajedno i važno nam je pronaći dobru "vezu". Imamo neke ideje o tome kako možemo naštetiti Hrvatskoj," kazao je Berg.

"Pod pretpostavkom da Isak igra," ubacio se izbornik Andersson sa smiješkom.

"Ako bi igrali s Isakom, on je vrlo vješt nogometaš koji se uklapa u to kako mi igramo. Prilično je sličan Robinu," dodao je izbornik.

Prkomentirao je i posljednje igre nove zvijezde švedskog nogometa, veznjaka Juventusa Dejana Kukuševskog.

"Kuluševski je u dobroj formi, ali vidjet ćemo hoće li početi."

Švedski izbornik je dodao i kako je sretan što u njegovoj momčadi nema zaraženih koronavirusom.

Švedska je u prva dva kola Lige nacija, baš kao i Hrvatska, upisala dva poraza od istih suparnika. "Vatreni" su teško poraženi na gostovanjima kod Portugala (1-4) i Francuske (2-4), dok je Švedska kod kuće izgubila od Francuske sa 0-1, te od Portugala sa 0-2.

Utakmica Hrvatska - Švedska je u nedjelju u 18.00 sati na stadionu Maksimir.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije